Time : 10:41:14
Date : 19 June 2007
Sender Name: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

Uitnodiging persconferentie "Patiëntenrechten" op woensdag 20 juni 2007

Voorstelling jaarverslag 2006 federale ombudsdienst "Rechten van de patiënt"
Lancering informatiecampagne Patiëntenrechten "Een uitnodiging tot dialoog"

Dr. Dirk Cuypers, voorzitter van de federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, nodigt u uit op de voorstelling van het rapport 2006 van de federale ombudsdienst Patiëntenrechten en de lancering van de nieuwe informatiecampagne Patiëntenrechten. De persconferentie gaat door op woensdag 20 juni om 11 u. in Eurostation lokaal 0D 011 - Victor Hortaplein 40 - 1060 Brussel (tegenover het Zuidstation).

Jaarverslag 2006

De federale ombudsdienst Patiëntenrechten ontving in 2006 322 klachten en 260 informatievragen.

Op de persconferentie zullen de Nederlandstalige en Franstalige ombudsvrouwen van de federale ombudsdienst Patiëntenrechten nader ingaan op deze en andere interessante gegevens uit het jaarverslag van 2006. Zij zullen ook verschillende conclusies en aanbevelingen formuleren, zowel over de toepassing van de wet betreffende de rechten van de patiënt als over de werking van de ombudsfuncties.

De campagne

Een uitnodiging tot dialoog, dat is de slogan van de nieuwe informatiecampagne Patiëntenrechten, georganiseerd door de FOD Volksgezondheid.

Deze campagne wil de wet betreffende de rechten van de patiënt beter bekend maken en speciaal de aandacht vestigen op de boodschap ervan: de patiënt oefent zijn/haar rechten uit in het kader van een partnerschap en in dialoog met de beoefenaar van de gezondheidszorg.

Wij hopen u op 20 juni a.s. te mogen verwelkomen.


_________________________

Agenda van de persconferentie

11.00 uur: Welkomstwoord door Dhr. Cuypers, voorzitter van het Directiecomité van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

11.10 uur: Presentatie van het jaarverslag 2006 door Mevr. Gryson en Mevr. Verhaegen, respectievelijk Nederlandstalige en Franstalige ombudsvrouw bij de federale ombudsdienst "Rechten van de patiënt"

11.30 uur: Voorstelling informatiecampagne betreffende de rechten van de patiënt door Dhr. Decoster, Directeur-generaal van het Directoraat-generaal Organisatie Gezondheidszorgvoorzieningen

11.45 uur: Vragen en antwoorden


_________________