Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand Moerbeiplein, Den Haag

Den Haag, 20 juni 2007

Brand door wasmachine in bovenwoning

Vannacht is rond twee uur brand ontstaan door een wasmachine in een woning aan de Moerbeiplein in Den Haag. Een bewoner is vervoerd naar een ziekenhuis.

Om 01.48 uur werd bij de alarmcentrale door verschillende omwonenden de brand gemeld. De bewoners lagen op het moment van het uitbreken van de brand te slapen en werden wakker door herrie op de eerste etage. Nadat de vader op onderzoek was uitgegaan, ontdekte hij de brand in een achterkamer. Hierop heeft hij zijn vrouw en twee kinderen gewaarschuwd en de woning nog tijdig kunnen verlaten.

Bij aankomst van de brandweer was de brand aan de achterkant van het huis uitslaand. De politie was al bezig de naastgelegen woningen te ontruimen, waardoor de brandweer zich met alle aandacht kon richten op de brand. De brandweer zette meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker in om de brand te bestrijden. Na ongeveer een half uur had de brandweer de brand onder controle.

De brandweer kon niet verkomen dat aan de achterzijde een kamer volledig uitbrandde. Ook de voorzijde en de boven etage liepen behoorlijke roet- en rookschade op. De brand is veroorzaakt door een wasmachine / droger combinatie.

De vader had veel rook ingeademt en is met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De bewoonster en haar twee kinderen werden opgevangen door nabijgelegen buren. Een papagaai en een hamster zijn door de brand omgekomen.

De bewoners van de omliggende woningen kwamen door de brand tijdelijk op straat te staan. Na afloop konden zij weer terug naar hun eigen woning. Het gezin van de uitgebrandde woning kon niet terug. Hiervoor moest tijdelijke opvang worden geregeld.