Politie Amsterdam-Amstelland

Update: Overval sociëteit Reyes en doodschieten Greg Kelly / Amsterdam-Amstelland (20/06/07)

Afgelopen tijd heeft een rechercheteam vier mannen gehoord in verband met de overval op sociëteit Reyes aan de Jacob van Lennepkade. Hierbij werd Greg Kelly doodgeschoten. Een van hen is vrijgelaten maar wordt nog wel als verdachte aangemerkt. De overige drie zitten nog vast voor andere zaken, maar worden ook verdacht van betrokkenheid bij de overval en schietpartij. De overval die op zondagochtend 14 januari rond halfacht plaatsvond aan de Jacob van Lennepkade was op zich uitzonderlijk. Twee overvallers drongen de sociëteit aan de Jacob van Lennepkade binnen terwijl er 14 personen aanwezig waren. De aanwezigen werden onder bedreiging van een vuurwapen van hun persoonlijke eigendommen beroofd. Bij de, beheerder van de sociëteit, 33-jarige Greg Kelly ging het fout. Hij verzette zich tegen de overval en onmiddellijk werd er op hem geschoten. Hij stierf ter plekke. De overvallers gingen er vandoor en vluchtten weg in een roodkleurige personenauto waarin al een chauffeur zat te wachten.

Een uitgebreid onderzoek bracht het onderzoeksteam op het spoor van de verdachten. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Hieronder het persbericht van 14 januari 2007: Man komt om bij gewapende overval / Jacob van Lennepkade Zondag 14 januari even voor 07.30 uur kwam een nog onbekende man om het leven bij een gewapende overval op een sociëteit aan de Jacob van Lennepkade. De daders zijn met onbekende buit gevlucht. Van hen ontbreekt ieder spoor.

Even voor halfacht kwam een aantal gemaskerde en met vuurwapens gewapende mannen de sociëteit aan de Jacob van Lennepkade binnen. Zij bedreigden de aanwezigen en eisten geld. Tijdens de overval ontstond vermoedelijk een worsteling waarbij door één van de overvallers meerdere keren is geschoten. Het slachtoffer werd dodelijk getroffen en overleed ter plekke. Inmiddels is een uitgebreid forensisch onderzoek gestart en wordt de zaak onderzocht door een rechercheteam van Bureau Opsporing van het vijfde district. Getuigen van de gewelddadige overval die zich nog niet bij de politie hebben gemeld of mensen die informatie hebben die kan bijdragen aan de oplossing van dit levensdelict worden verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam via het telefoonnummer: 0 9 0 0 - 8 8 4 4