Solland Solar: forse uitbreiding productie zonnecellen

20.06.2007 / 09:06 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Solland solar

Solland solar

Solland Solar: forse uitbreiding productie zonnecellen

HEERLEN, Nederland en AKEN, Duitsland, June 20 /PRNewswire/ -- Solland Solar gaat voor de tweede keer binnen een jaar fors uitbreiden. De aandeelhouders van de zonnecellenproducent hebben ingestemd met een bijna verdrievoudiging van de productiecapaciteit. Vanaf medio 2008 is Solland Solar in staat op jaarbasis voor 170 MWp aan zonnecellen te produceren. Momenteel bedraagt de capaciteit nog 60 MWp/j.

Voor de uitbreiding bouwt Solland Solar (www.sollandsolar.com) een extra productiehal op het Duitse deel van bedrijventerrein Avantis , de thuisbasis van de onderneming halverwege Heerlen en Aken. Volgens de huidige planning wordt de nieuwe productiecapacitieit in het voorjaar 2008 in gebruik genomen. Op de bestaande locatie is met het oog op verdere uitbreidingsplannen al ruimte vrijgemaakt voor nog eens twee productiehallen.

Groei zonne-energie

Met zijn expansie speelt Solland Solar in op de groeiende vraag naar zonne-energie. Onderzoek door het Duitse Photon Consulting bevestigde begin april de toenemende marktbehoefte, gevoed door de wereldwijde zorg over klimaatverandering als gevolg van verbranding van fossiele brandstoffen (kolen, olie, gas). Co2-vrije alternatieven zoals zonne-energie winnen daardoor aan populariteit. Zo schat Photon dat de huidige productiecapaciteit aan zonnecellen van 2,7 GW in 2010 zal zijn verviervoudigd.

Beduidend lagere kosten maakt zonne-energie voor consumenten steeds aantrekkelijker. Volgens berekeningen van EPIA, het overkoepelende orgaan van Europese producenten bedraagt de kostprijs binnen 10 jaar EU 0,20 per kWh.

Solland Solar

Solland Solar is een Nederlands-Duitse fabrikant van zonnecellen (fotovoltaïsche cellen). Bij de start van de productie eind 2005 bedroeg de capaciteit van Solland Solar 20 MWp/j. Na een recente uitbreiding is de capaciteit opgevoerd naar 60 MWp/j, om vanaf medio 2008 het niveau van 170 MWp/j te bereiken.

Solland Solar zet in op aanhoudende groei. De onderneming streeft naar een productiecapaciteit van 500 MWp/j in 2010 (2007: 60MWp/j), met een bijbehorende omzet van
1 miljard euro (2006: 40 miljoen euro). Het aantal werknemers zal zijn opgelopen van 160 (2007) tot 400 in in 2008 en 1.000 in 2010.

Sinds februari 2007 hebben Delta Solar en Sunergy een meerderheidsbelang in Solland

De prestaties van Solland Solar blijven niet onopgemerkt. Zo won het in 2006 'The Rising Star Award' van Deloitte/FEM Business. Dit jaar kreeg Solland Solar de 'Euregion Meuse-Rhine Investment Award' toebedeeld.

web: www.sollandsolar.com

Contact: