Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

PFIZER INTRODUCEERT PERSPRIJS

Stimulans voor goede berichtgeving over belangrijke ziektebeelden

Den Haag, 20 juni 2007. Vanmiddag maakt het farmaceutische bedrijf Pfizer in perscentrum Nieuwspoort bekend, dat zij vanaf dit jaar zal starten met de Pfizer Persprijs. De prijs is bedoeld om goede journalistieke berichtgeving over ziektebeelden te stimuleren en daarmee het kennisniveau van de Nederlanders te vergroten. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan twee journalisten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan deze berichtgeving, rond een jaarlijks wisselend thema. Dit jaar is gekozen voor het thema hart- en vaatziekten.

Hart- en vaatziekten zijn voor vrouwen de belangrijkste doodsoorzaak, en voor mannen de op één na belangrijkste. Uit recent onderzoek1) blijkt dat Nederlanders ondanks de hoge sterfte niet weten dat tachtig procent van de hart- en vaatziekten is te voorkomen. Goede journalistieke berichtgeving kan bijdragen om deze sterfte terug te dringen. Daarom heeft Pfizer besloten te starten met de Pfizer Persprijs, met dit jaar als thema hart- en vaatziekten.

Publieksmedia

De Pfizer Persprijs richt zich uitsluitend op de publieksmedia en wordt toegekend in twee categorieën: geschreven pers en audiovisuele media. Dit jaar komen journalisten in aanmerking die op het gebied van hart- en vaatziekten een belangrijke bijdrage hebben geleverd om het kennisniveau van het Nederlandse publiek over dit onderwerp te vergroten.

Onafhankelijke jury

De inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury, bestaande uit vooraanstaande vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties, medici en journalisten. Hoewel Pfizer initiatiefnemer en sponsor is, heeft zij geen invloed op de beoordeling van de inzendingen, noch op de selectie daarvan.

Deelname

Inzendingen moeten tussen 1 januari en 31 december 2007 gepubliceerd zijn in een Nederlands medium gericht op de patiënten- of publieksmedia, in de Nederlandse taal. De uiterste inzenddatum is 15 januari 2008. De beoordeling van alle inzendingen en de prijsuitreiking vinden begin 2008 plaats. In elke categorie bestaat de prijs uit een uniek sculptuur van zuiver kristalglas en een geldbedrag van Euro 5.000,-.

Meer informatie over de Pfizer Persprijs is te vinden op www.pfizerpersprijs.nl

===

Meer informatie voor de redactie:


1) Bron: Nationale Hartmonitor, uitgevoerd door TNS NIPO (2007)

Contact:

Jan Willem de Heer

Manager Media Relaties

Pfizer bv

06 - 5162 3360