Ingezonden persbericht


RES benoemt eerste platinum partners

PQR en Cam IT Solutions krijgen als eerste exclusieve partnerstatus in Nederland

's-Hertogenbosch, 20 juni 2007 - RES, vooraanstaand leverancier van innovatieve softwareoplossingen voor het beheer en onderhoud van IT-omgevingen, heeft onlangs zijn eerste platinum partnerships in Nederland gesloten met PQR en Cam IT Solutions. Het platinum partnership heeft de hoogste en meest exclusieve status en wordt alleen aangegaan wanneer er sprake is van een uitmuntende samenwerking.

PQR, één van de twee platinum partners, is een bedrijf dat zijn klanten oplossingen op het gebied van technische ICT-infrastructuren biedt. De focus ligt hierbij op server & storage, virtualisatie, disaster recovery, mobiliteit en applicatie delivery oplossingen. PQR verzorgt het gehele traject, van ontwerp tot en met de levering en implementatie. De onderneming maakt hierbij vaak gebruik van de geavanceerde IT-infrastructuuroplossingen van Microsoft. "Door de oplossingen van RES kan PQR gemakkelijk meerdere Microsoft toepassingen aan één en dezelfde organisatie leveren zonder dat dat een negatieve uitwerking heeft op de beheersbaarheid van het systeem. Met de RES-oplossingen worden bovendien de kosten van het IT-beheer aanzienlijk verminderd", aldus Gerard te Vaanhold, Sales Manager bij PQR.

Cam IT Solutions heeft zich in zijn 18 jarig bestaan gespecialiseerd in het ontwerpen, implementeren en beheren van ICT-infrastructuur oplossingen. Alle ICT-functionaliteiten en de daaraan verbonden gegevens worden centraal beheerd en op gecontroleerde wijze aangeboden aan de verschillende werkplekken. Door de oplossingen van RES integraal in het door Cam IT Solutions ontwikkelde 4-Lagen Model te positioneren, is het mogelijk een ICT-infrastructuur te realiseren met een zeer hoge beschikbaarheid en een lage beheerlast. "Voor Cam IT Solutions werken de RES oplossingen als cement bij het ontwerpen, implementeren en beheren van complexe datacenter infrastructuren", licht Robin Seelen, Pre-Sales Consultant bij Cam IT Solutions, toe.

Met de nieuwverworven platinum status kunnen de beide partners rekenen op rechtstreekse technische en commerciële ondersteuning vanuit RES. Ook zal RES nauw met de partners samenwerken op het gebied van sales en marketing activiteiten. De platinum partners worden daarnaast als eerste op de hoogte gebracht van nieuwe producten van RES. "Zo spreekt onze CTO de medewerkers van PQR binnenkort bij over de nieuwe productontwikkelingen. Cam IT Solutions loopt mee in ons Early Adapters Program waarin nieuwe releases gecontroleerd worden vrijgegeven ten behoeve van testing", aldus Marcel Bink, Vice President Channel Management bij RES.

Het platinum partnership wordt jaarlijks slechts met twee partners per land gesloten. Daar RES in de afgelopen maanden met veel nieuwe partners samenwerkingsverbanden is aangegaan, had RES een ruime keuze. "Toch was de keuze voor de twee uitverkoren partners snel gemaakt," aldus Marcel Bink. "Vorig jaar hebben wij samen met deze partners aan projecten gewerkt. De wijze waarop deze twee partners de software van RES in de oplossingen voor hun klanten integreerde, was werkelijk uitmuntend."

Voor meer informatie over de platinum partners kunt u kijken op www.PQR.com en www.cam.nl.

Over RES
RES, een Nederlands softwarebedrijf met kantoren in Europa en de USA, is sinds 1999 actief in de IT-markt. RES helpt organisaties IT te ondersteunen, te beheren, te vereenvoudigen en te verantwoorden en richt zich daarbij op iedere organisatie die haar productiviteit wil verhogen, ongeacht branche of omvang. De benadering van RES is compleet, flexibel en solide. RES bedient de markt met twee toonaangevende softwareoplossingen die uniform beheer en onderhoud van Microsoft® Windows® omgevingen mogelijk maken: RES PowerFuse en RES Wisdom. Op dit moment maken wereldwijd meer dan 1.000 organisaties, met in totaal meer dan 300.000 verkochte licenties, gebruik van RES-oplossingen. Tot de strategische partners van RES behoren onder meer Microsoft®, Citrix® en VMware®. Voor meer informatie over RES kunt u kijken op www.res.eu.

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 Public Relations
Liesbeth Kramer
Tel: 020-5304349
E-mail: liesbeth.kramer@text100.nl