Ingezonden persbericht


Persbericht

Creative Strategies opent vestiging in Zuid-Afrika

Fysieke aanwezigheid moet bestaande internationale expansie verder ondersteunen

Brussel, 20 juni 2007 - Creative Strategies NV, het toonaangevend onafhankelijk Belgisch communicatieagentschap met expertise in public relations en public affairs, viert zijn twintig jarig bestaan met de oprichting van een eigen kantoor in Stellenbosch/Zuid-Afrika. De dochtermaatschappij, opgericht begin mei 2007 onder de naam Creative Strategies PR & Consulting Pty, richt zich op de verdere uitbouw van de groep in de Afrikaanse regio. Naast de bestaande aanwezigheid in de belangrijkste Oost-Europese landen, wil Creative Strategies zijn expansiestrategie verder ondersteunen in gebieden die een hoge graad van economische groei kennen en tal van mogelijkheden bieden in de komende jaren.

Creative Strategies is sinds zijn oprichting in 1987, uitgegroeid tot één van de belangrijkse Public Relations-aanbieders in de Benelux. Het kantoor is sinds een aantal jaren met succes actief in Oost-Europa. Creative Strategies werkt voornamelijk voor vier belangrijke sectoren: ICT, Biotech/health, Energie en Financial services. Deze focus blijkt ook internationaal een sterke troef te zijn.

Voor Zuid-Afrika hanteert Creative Strategies PR & Consulting een dubbele aanpak. Het kantoor ondersteunt en begeleidt Europese bedrijven die business opportunities willen ontwikkelen in de Zuid-Afrikaanse markt. Daarnaast worden Zuid-Afrikaanse bedrijven aangesproken die actief zijn of wensen te worden op de Europese markt.

"De keuze voor Zuid-Afrika is logisch", zegt Benita Dreesen, Managing Director. "Deze regio, met Johannesburg als catalysator, kent een belangrijke politieke stabiliteit en bezit een uitstekend investeringsklimaat. De sectoren waarin wij actief zijn, kennen een pijlsnelle groei, mede onder invloed van de recente liberalisering van de telcomarkt. Deze heeft een aanzienlijke expansie van de ICT-sector tot gevolg. Wij voorzien dat het aantal hoogtechnologische ondernemingen de komende jaren positief zal evalueren." Voor de verdere uitbouw van het Zuid-Afrikaanse kantoor tekende Creative Strategies PR & Consulting belangrijke samenwerkingsovereenkomsten met lokale spelers, die allen gespecialiseerd zijn in dezelfde expertisevelden.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met Benita Dreesen, Managing Director, per mail bdreesen@creative-strategies.eu.com of via onderstaande contactgegevens:

Creative Strategies NV Creative Strategies PR & Consulting Pty Koningin Astridlaan 49 Nooitgedacht 9
1780 Wemmel Stellenbosch 7600 / Western Cape
Tel:+ 32 2 267 41 60 Tel/Fax.: +27 21 883 86 50
Fax: +32 2 267 12 89
www.creative-strategies.eu.com