Ingezonden persbericht


Van Lanschot Bankiers hoofdsponsor pAn Amsterdam

Helvoirt, 20 juni 2007. Van Lanschot Bankiers heeft zich voor drie jaar als hoofdsponsor verbonden aan pAn Amsterdam. pAn Amsterdam is de grootste nationale kunst- en antiekbeurs van Nederland en wordt georganiseerd door TEFAF. De beurs vindt dit jaar plaats van 18 t/m 25 november in de RAI Parkhal in Amsterdam.

pAn Amsterdam en Van Lanschot Bankiers verheugen zich op een samenwerking van drie jaar. Peter Zwart, lid van de Raad van Bestuur van Van Lanschot Bankiers en verantwoordelijk voor het sponsorbeleid: "Het hoofdsponsorschap van pAn Amsterdam biedt Van Lanschot Bankiers een uitstekende gelegenheid om zich op een onderscheidende manier te profileren. De beurs heeft een hoog kwaliteitsniveau met een internationaal aanbod van beeldende en toegepaste kunst. De deelnemers komen vooral uit Nederland en België, de thuismarkt van Van Lanschot Bankiers. Daarnaast geeft pAn Amsterdam ons ruime mogelijkheden het evenement in te zetten voor relatiemarketing doeleinden, zoals de ontvangst van relaties en prospects."

Breed aanbod

pAn Amsterdam is aantrekkelijk voor zowel doorgewinterde collectioneurs en vertegenwoordigers van musea en bedrijfscollecties als jonge kunstliefhebbers die beginnen met verzamelen. Op de éénentwintigste pAn Amsterdam zijn 115 gerenommeerde kunsthandelaren, antiquairs, galeriehouders en antiquaren aanwezig. Zij brengen een grote variëteit aan Europese kunstvoorwerpen en meubels, schilderijen, foto's, grafiek, antiek en modern zilver, glas en juwelen, antiquiteiten, etnografica en Aziatische kunst.

Hoge kwaliteit

De beurs biedt kunstkopers de hoogst mogelijke zekerheid van betrouwbaarheid. Een dag voor de opening van pAn Amsterdam wordt het aanbod gekeurd op kwaliteit, echtheid en conditie door negentien gespecialiseerde keuringscommissies, bestaande uit circa tachtig experts. Ook het Art Loss Register is aanwezig om te controleren of de objecten niet in een database voor gestolen kunst voorkomen.

pAn Amsterdam wordt georganiseerd door The European Fine Art Foundation (TEFAF) die ook verantwoordelijk is voor TEFAF Maastricht. pAn Amsterdam 2007 vindt plaats van 18 t/m 25 november in de RAI Parkhal in Amsterdam.

Hoofdsponsor van pAn Amsterdam 2007 is Van Lanschot Bankiers