Gemeente Etten-Leur

Etten-Leur beloond met European Energy Award

Etten-Leur beloond met European Energy Award

Op woensdag 20 juni is in Den Haag de gemeente Etten-Leur beloond met een European Energy AwardÒ (EEA). Deze toekenning wordt internationaal gezien als een belangrijke waardering voor gemeenten die een duurzaam energiebeleid voeren. In het World Forum Convention Center in Den Haag werd deze Europese prijs voor het eerst aan drie Nederlandse gemeenten uitgereikt.

De gemeenten Etten-Leur, Apeldoorn en Heerhugowaard viel de eer ten deel de award in ontvangst te nemen. De gemeenten werden geroemd om hun buitengewone inspanningen op het gebied van energie- en klimaatbeleid. Namens de gemeente Etten-Leur nam burgemeester J.A.M. van Agt de award in ontvangst.

De systematiek achter de European Energy AwardÒ is oorspronkelijk ontwikkeld in Zwitserland. Ondertussen nemen al meer dan 320 Europese gemeenten in 9 landen deel aan het systeem. Het betreft een methode om het energie- en klimaatbeleid van gemeenten te toetsen en te beoordelen. De zilveren award valt ten deel aan gemeenten die tenminste 50% van de mogelijke maatregelen in hun energiegebied hebben gerealiseerd. De gemeente Etten-Leur scoorde 62% en mocht daarmee een zilveren award ontvangen.

De gemeente Etten-Leur is bijzonder trots op de toekenning. Burgemeester van Agt: "Etten-Leur mocht zich vorig jaar al Koploper noemen op het gebied van energie- en klimaatbeleid. Ik ben er trots op dat we ook op Europees niveau daarmee opvallen. Het is een erkenning voor iedereen die zich in Etten-Leur inspant voor klimaat en milieu. Een prachtige beloning!"

De European Energy AwardsÒ werden uitgereikt tijdens het congres Gemeentelijk Klimaatbeleid 2007 van de VNG en het Klimaatverbond. Ecofys heeft in het kader van het Europees energieproject "Balance globally, evaluate locally" onderzocht of de EEA-methodiek bruikbaar is in de Nederlandse context. Dit blijkt het geval te zijn. De EEA-beoordeling van het gemeentelijk energie- en klimaatbeleid in de praktijktest resulteerde erin dat bovengenoemde gemeenten in aanmerking kwamen voor een European Energy AwardÒ.

Week in...week uit
Klik & Bestel
Recht op bijstand
Vacature

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl