Concours Hippique International Officiel (CHIO)

Jeugdprogramma CHIO met activiteiten en optredens

Idols winnares Rafaëlla treedt op in uitgebreide jeugdmiddag

Rotterdam, 8 juni 2007 - Voor de eerste keer brengt het CHIO een speciaal programma voor de jeugd op het hoofdterrein tijdens de eerste woensdagmiddag van het evenement. Tijdens het 59e CHIO zijn er voor de jeugd hippische shownummers van o.a. Jos Lansink, Tineke Bartels, trekpaarden, westernpaarden en de halsbrekende toeren van de Future Guys. Dit hippische showprogramma wordt feestelijk afgesloten met een optreden van Idols winnares Rafaëlla.

Het kinderdorp, dit jaar als western town, is al een aantal jaren een succes en ook het Scholenplan van afgelopen jaar wordt geprolongeerd en verder uitgebouwd met een tekenwedstrijd in samenwerking met boekhandel Donner Selexyz. De mooiste tekeningen zullen volgend jaar in de aanloop naar het CHIO bij Donner op de Lijnbaan geëxposeerd worden. De kinderen van de drie mooiste tekeningen ontvangen een leuke prijs. De jury zal bestaan uit Bianca Balkenende-Hoogendijk, Imke Schellekens-Bartels en Kees de Groot (Donner). De bekendmaking en prijsuitreiking van de mooiste tekeningen is in september.

De inschrijving voor het Scholenplan 2007 was dit jaar heel snel vol; naar verwachting zullen een zo´n 1100 kinderen van groep 5 van Rotterdamse 34 basisscholen het programma volgen dat bestaat uit lesmateriaal in de klas, activiteiten in het kinderdorp en een speurtocht in het Kralingse bos. Geheel nieuw is het showprogramma op het hoofdterrein. Deze uitbreiding is mogelijk met de steun van sponsors Indofin Group en Doornbos Equipment en in samenwerking met Caldic, Fondel en Dienst Sport & Recreatie Rotterdam.

De toegang op woensdagmiddag is voor kinderen tot en met zestien jaar (maximaal vier) gratis, terwijl ouders en begeleiders slechts ¤ 5,00 betalen. Inschrijving voor deze speciale actie kan via de website www.chio.nl.

Het 59e CHIO Rotterdam zal een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau presenteren van 20 t/m 24 juni 2007. Deze rubrieken waar de hippische top aan start komt worden afgewisseld door shownummers en nationale rubrieken. Kaarten zijn nu online te bestellen via www.chio.nl