Eerste maand al 50000 blikjes Breda Bier over de toonbank


Verkoop Breda Bier steunt restauratie Grote Kerk Breda

BREDA, 20070620 -- In de eerste maand dat Breda Bier bij Albert Heijn in de regio Breda verkrijgbaar is, zijn al ruim 50.000 blikjes bier verkocht. Met de verkoop van Breda Bier willen Albert Heijn en de in Breda gevestigde bierbrouwer InBev Nederland de restauratie van de Grote Kerk in Breda steunen: van ieder verkocht blikje doneren de bedrijven 10 Eurocent aan de kerk die ook de verpakking van Breda Bier siert. Breda Bier is verkrijgbaar bij 16 filialen van Albert Heijn in de regio Breda.

Stijn Deelen, directeur Retail van InBev Nederland, is erg tevreden met de eerste verkoopresultaten: "Als werknemer van InBev en als Bredanaar ben ik erg trots dat deze actie door de Bredanaars zo wordt omarmd. De eerste 5.000 Euro voor de restauratie van de muurschildering `het Lakenkopersgilde' in de Grote Kerk zit daarmee in de knip en als ik naar de ontwikkeling van de verkoopcijfers kijk is het einde nog lang niet in zicht. Om de verkoop van de eerste 50.000 blikjes te vieren geven we vanaf volgende week tijdelijk een exclusief Breda Bier T-shirt weg bij de aanschaf van een tray Breda Bier en ook voor de verkoop van het honderdduizendste blikje zijn we al een originele actie aan het bedenken."

Willem van der Vis, directeur van de Grote Kerk, is uiteraard ook gelukkig met het verloop van de actie: "Het is natuurlijk geweldig dat de actie zo' n prachtige start kent. Ik heb al heel veel mensen in Breda gesproken die dat blikje uit nostalgisch oogpunt prachtig vinden. Echt een mooi ouderwets blikje met de Grote Toren er op. Dat spreekt veel Bredanaars aan. Ik wil alle Bredanaars dan ook oproepen om blikjes te kopen. En mee te nemen op vakantie, naar de camping of naar een vakantiepark. Die blikjes vallen enorm op: er staat met grote letters Breda op, dus is het prachtige reclame voor de stad. En voor de nieuwsgierige campingburen is het een prima aanleiding om een praatje met de buurman uit Breda te maken. Om samen een Breda biertje te drinken. De restauratie van Grote Kerk vaart er wel bij."

Breda Bier is verkrijgbaar bij de filialen van Albert Heijn in Breda (Nieuwstraat 45, Valkeniersplein 2, Ginnekenweg 11, Beeksestraat 55, Pastoor van Spaandonkstraat 46, Oude Terheijdenseweg 18, Flierstaat 51, Haagdijk 108 en in de winkelcentra De Burght, Hoge Vucht, Bisschopshoeve, Heksenwiel, De Berg en Brabantplein) en Ulvenhout en Bavel. Het is leverbaar in een 33 of 50 cl. blik, de verkoopprijs is respectievelijk 0,49 en 0,79 Euro waarvan 10 Eurocent wordt gedoneerd aan de Grote Kerk in Breda. De actie loopt tot en met 31 december 2007.





Ingezonden persbericht