Syntens


---

Open Innovatie centraal tijdens ZIE Evenement 2007

Het Zeeuws Innovatie Evenement 2007 gaat dit jaar over de meest actuele visie op innovatie: âopen innovatieâ. Innovatieprocessen kunnen namelijk veel effectiever en efficiënter verlopen door deze nieuwe aanpak. ZIE 2007 wordt gehouden op donderdag 21 juni bij de Hogeschool Zeeland in Vlissingen. Gastheren zijn de Hogeschool Zeeland, Syntens en de BZW, partners van het Innovatie Netwerk Zeeland*.

Open innovatie is dé ontwikkeling van dit moment.

Er vindt momenteel een verschuiving plaats van zogenaamde gesloten innovatieprocessen naar een meer open manier van innoveren. Immers niet alle goede ideeën komen vanuit het bedrijf zelf, en niet alle goede ideeën moeten noodzakelijk binnen het eigen bedrijf ontwikkeld worden. Samenwerking met bijvoorbeeld âconcurrentenâ, toeleveranciers of universiteiten kan een enorme toegevoegde waarde hebben.

Er zijn inmiddels contacten gelegd met professor dr. Wim Vanhaverbeke, co-schrijver van het boek âOpen Innovation: Researching a New Paradigmâ om de deelnemers aan het ZIE 2007 meer inzicht te geven in de aanpak en de mogelijkheden van open innovatie, waarbij bewustwording een cruciale rol speelt.

Workshops & innovatiediner

De deelnemers aan het symposium krijgen tevens de mogelijkheid in te schrijven voor diverse workshops waar zij gericht kennis uit kunnen wisselen over verschillende themaâs, waarbij steeds weer een link gelegd zal worden naar samenwerking en open innovatie. Ook tijdens het innovatiediner wordt de deelnemers de mogelijkheid geboden verder te discussiëren over onderwerpen die hun interesse hebben. Door voorinschrijving worden de deelnemers aan diverse thematafels ingedeeld. Iedere gang wordt er gewisseld van tafel, waardoor optimaal gebruik wordt gemaakt van interessegebieden en contacten kunnen worden gelegd met potentiële relaties.

Emergo

Uiteraard wordt ook dit jaar de prestigieuze Emergo prijs weer uitgereikt aan de Zeeuwse ondernemer die een aansprekende en succesvolle innovatie heeft gerealiseerd. De drie genomineerde bedrijven worden begin mei bekend gemaakt, waarna de jury deze bedrijven verder zal beoordelen. Deze deskundige jury wordt voorgezeten door de Gedeputeerde van Economische Zaken. De Emergo bestaat zoals altijd uit âeeuwige roem, aangekleed met een Zeeuws kunstwerkâ.

Programma ZIE 2007

13.30 â 14.00 Ontvangst

14.00 â 15.15 Plenair gedeelte


- Opening en welkom


- Open Innovatie


- Uitreiking Emergo.

15.15 â 16.15 1^e serie workshops

16.20 â 17.20 2^e serie workshops

17.20 â 18.00 Innovatieborrel

18.00 â 20.30 Innovatiediner

Wilt u op de hoogte gehouden worden van het programma van ZIE 2007? Laat het ons weten via www.innovatienetwerkzeeland.nl


* Het Innovatie Netwerk Zeeland (INZ) bestaat uit Hogeschool Zeeland, ROC Zeeland, ROC Westerschelde, BZW, MKB Zeeland en Syntens. Doelstelling van het INZ is om door samenwerking het innovatievermogen binnen Zeeland te verhogen.