IBM

Nieuws

Uitnodiging IBM Research Insight 21 juni: Technologie als medicijn voor de gezondheidszorg van morgen

In 2007 organiseert IBM een aantal sessies die ingaan op de meest recente technologische ontwikkelingen vanuit onze research labs, een unieke kijk in de toekomst. Vervolgens maken we de vertaalslag naar het heden en de Nederlandse markt.

Onze derde sessie vindt plaats op donderdag 21 juni en zal ingaan op de ontwikkelingen in de gezondheidszorg en de noodzaak om nieuwe technologieën in te zetten om onze levensstandaard te kunnen behouden en verhogen.

Agenda donderdag 21 juni

Vanaf 14:30 zal de koffie/thee klaar staan.

15:00 - 15:20 De toekomst van ons welzijn; donkere wolken pakken zich samen

De problemen stapelen zich op in de gezondheidszorg. Als men de huidige manier van werken continueert zijn de consequenties groot. Onderzoek wijst bijvoorbeeld uit dat op deze manier in 2025 één op de vijf mensen werkzaam zal moeten zijn in de zorg. De verantwoordelijkheid voor zorg komt meer en meer bij de patiënt zelf te liggen. Kosten voor de gezondheidszorg blijven stijgen en de strijd tegen virussen en bacteriën wordt steeds moeizamer. Kees Donker, directeur Gezondheidszorg IBM Benelux, zal ingaan op de noodzaak tot verandering en de consequenties hiervan voor Nederland.

Twee interactieve sessies

15:20 - 16:00 Technologie het medicijn voor de gezondheidszorg van morgen?

Zonder technologie geen zorg. Alleen al door de inzet van technologie kunnen patiënten thuis de juiste zorg ontvangen en, nog beter, kunnen ziektes worden voorkomen. Nicky Hekster, technisch leider gezondheidszorg IBM BeNeLux, zal deze stelling onderbouwen met concrete praktijkvoorbeelden. Tevens zal hij de IBM Research agenda op dit gebied toelichten. In het tweede gedeelte van zijn presentatie zal hij specifieke voorbeelden verder uitwerken. Waaronder de strijd tegen pandemieën, zoals de vogelgriep, en de inzet van nanotechnologie in de zorg, voor precieze en gepersonaliseerde behandelingen.

16:00 - 16:30 Ons genetisch profiel is bekend, wat is de vervolgstap?

De tweede sessie raakt het onderwerp levenswetenschappen. Ons genetisch profiel is bekend, nu neemt men de volgende stap. Het kunnen voorspellen van kans op een bepaalde ziekte en het pro-actief volgen van je gezondheidstoestand vanaf de geboorte tot de dood, zijn voorbeelden van deze vervolgstap. Een ander voorbeeld is de kankerpatiënt die gerichte chemotherapie kan ontvangen, hierdoor minder ziek zal zijn en een betere kans op genezing zal hebben. Juriën Taams, deskundige op het gebied van levenswetenschappen, zal op een begrijpelijke manier een vertaalslag van deze complexe materie naar ons alledaagse leven maken.

16:30 Borrel

Locatie

IBM Hoofdkantoor, Johan Huizingalaan 765, Amsterdam

IBM Research feiten

Wereldwijd 8 labs: 3 in de US verder in Japan, China, India, Israël, Zwitserland.

Aantal medewerkers (2006): Meer dan 3000

Nobel Prijs winnaars: 5

In 2006 met 3621 US patenten voor de 14de keer meeste patenten in de wereld.