Psycho-medisch centrum Parnassia

11.06.2007
Verwendag voor patiënten van Parnassia
Donderdag 21 juni is er weer een Beautydag voor patiënten van Parnassia die langdurig op een van de terreinen verblijven. Patiënten kunnen die dag gratis hun gezicht, haar, handen en voeten laten verzorgen. Maar ook op de kledingbeurs een nieuwe outfit uitkiezen. Iets positiefs om naar uit te kijken is deze tweemaandelijkse Beautydag, zowel voor patiënten als medewerkers.

Verwenzorg
Medewerkers van Parnassia zetten zich naast hun werk in om extraatjes voor hun patiënten te regelen om zo het leven van deze patiënten aangenamer te maken. Want naast hun activiteiten op de afdeling hebben ze vaak niet veel uitstapjes buiten het terrein. Via Verwenzorg, een organisatie die een grote bijdrage aan verbetering van de levensomstandigheden van psychiatrische patiënten biedt middels verwendagen voor patiënten, is EUR 200,- beschikbaar gesteld om vijf patiënten een dag extra te verwennen. Zo gaat bijvoorbeeld een van de patiënten een dag naar Amsterdam en een andere patiënt krijgt een gratis ballonvaart. 12 juli wordt de verwenzorg samen met de bewoners officieel geopend door het planten van een kersenboom, die symbool staat voor verwenzorg.

Waarom extra aandacht?
Voor chronisch zieke mensen is het soms moeilijk om richting aan hun leven te geven. Te genieten, geluk te vinden. Mooie dingen te zien of te doen. In de hedendaagse gezondheidszorg wordt gehamerd op het belang van autonomie en zelfzorg. Voor veel mensen met een chronische ziekte komen deze woorden neer op het gevoel van aan hun lot overgelaten te worden. Via de verwendagen wordt er geprobeerd, buiten de gewone zorg om, de patiënten meer te laten genieten van het leven.

Andere activiteiten
Op 15 juni komt een team schoonheidsspecialisten van het Mondriaan College een aantal uren onze patiënten opmaken en manicuren. Ook is er een boerderij in Zoeterwoude bereid gevonden onze patiënten 1 keer in de 2 maanden een dag activiteiten aan te bieden. Niet alleen worden de beesten verzorgt, maar de patiënten kunnen ook roeien, kaas maken, spelletjes doen en servies beschilderen.