Gemeente Leeuwarden

Midzomernacht, spectaculaire opening Oldehoofsterkerkhof!

Bron: gemeente Leeuwarden (12-06-2007) Eén van de belangrijkste Leeuwarder pleinen, het Oldehoofsterkerkhof, is in een nieuw jasje gestoken. Op de avond van de langste dag, donderdag 21 juni, wordt het nieuwe plein spectaculair geopend tijdens 'Midzomernacht'. Het plein is klaar, het is weer van de stad. Het Oldehoofsterkerkhof wordt een multifunctioneel plein voor diverse activiteiten. In het ontwerp, van landschapsarchitect Frank Meijer, spelen water en geschiedenis de hoofdrollen. De combinatie van moderne historische bestrating en de nevelfonteinen in de contouren van de Sint Vitus, schept een prettige sfeer voor toekomstige evenementen.

Tijdens de Midzomernacht kunt u vanaf 19.00 uur op het plein genieten van live muziek en een DJ op de grote terrassen. De spectaculaire openingshandeling begint als de duisternis valt. Daarop volgt een knallende vuurwerkshow!

Programma

Van 19.00 uur tot 23.00 uur: Midzomernacht op het plein Vanaf de grote terrassen op het Oldehoofsterkerkhof kunt u genieten van muziek van de Noorderlieden en DJ Salmo.

Noorderlieden staat voor een muzikaal collectief met als doel het profileren van talentvolle singer-songwriters uit het noorden. Dit gebeurt door middel van optredens waar een diversiteit aan stijlen op een intieme akoestische wijze ten gehore wordt gebracht. Met ieder zijn eigen geluid belooft dit een zeer sfeervolle dynamische muzikale act.

DJ Salmo begon in 2003 met het draaien van platen in café de Gloppe. Inmiddels draait ze op verschillende podia, waaronder de Melkweg (Amsterdam), Tivoli (Utrecht) en Bar ARC (Amsterdam). Haar stijl kenmerkt zich door het feit dat ze alle muziekstijlen door elkaar draait en daar één verhaal van weet te maken. Haar liefde voor jazz, soul, hip hop en disco is hier veelal in terug te horen.

Van 20:00 uur tot 22.00 uur: Waterstraatkunst In de Koperen Tuin (Prinsentuin) is van 20.00 uur tot 22.00 uur een klein symposium. Hier wordt stil gestaan bij het belang, het hoe en het waarom van Waterstraatkunst. Waarom gebruik je water in de kunst op straat, wat betekent het, hoe zet je het in, wat is de toegevoegde waarde? De toegang is gratis.

Rond 23.00 uur: spectaculaire opening van het plein Wethouders Gerrit Krol en Yvonne Bleize openen rond de klok van 23.00 uur, wanneer de duisternis is gevallen, officieel het plein. Daarop volgt een knallende vuurwerkshow!

De Torenstraat is vanaf 19.00 uur afgesloten voor verkeer. Parkeergarage Oldehove is wegens de vuurwerkshow eerder gesloten, namelijk om 23.00 uur. Met uw parkeerbewijs is uitrijden altijd mogelijk.