Universiteit van Tilburg

Universiteit van Tilburg 13 juni 2007

Masterclass kunstmatige intelligentie en evolutie van taal

Op donderdag 21 juni 2007 vindt in hotel Mercure te Noordwijk een masterclass plaats over de bestudering van de evolutie van taal met behulp van kunstmatige intelligentie. De masterclass is georganiseerd door dr. Paul Vogt, onderzoeker aan de Universiteit van Tilburg, en dr. Bart de Boer van de Universiteit van Amsterdam.

Hoe kunnen er computermodellen worden ontwikkeld die dichter bij de werkelijkheid staan dan de abstracte modellen die tot op heden worden gebruikt om het ontstaan en de evolutie van taal te beschrijven? Deze vraag staat centraal in de masterclass. De bedoeling is om computerwetenschappers dichterbij wetenschappers te brengen die zich traditioneel meer met taal bezighouden, zoals taalkundigen, psychologen en biologen. Onder de sprekers zijn vooraanstaande onderzoekers uit binnen- en buitenland, afkomstig uit disciplines als kunstmatige inteligentie, wiskunde, natuurkunde, taalkunde, biologie, neurowetenschappen en psychologie. De masterclass, die gesubsidieerd is door NWO, zal het slotakkoord vormen van een week van discussies tussen de wetenschappers.

Noot voor de pers
Journalisten die de masterclass willen bijwonen kunnen zich aanmelden bij Lauraine Sinay, j.f.l.sinay@uvt.nl / tel. 013-466 3584. Voor meer informatie kunt u terecht bij dr. Paul Vogt, p.a.vogt@uvt.nl / tel. 013-466 3578 / 06-25274327 of op
http://www.ling.ed.ac.uk/~paulv/masterclass.html.

UvT Persbericht