Gemeente Wageningen

Indienen milieuklachten wordt makkelijker

Inwoners van Wageningen met een milieuklacht hoeven zich niet meer af te vragen of ze de provincie of een gemeente moeten inschakelen. Op de websites van de provincie Gelderland en de gemeente Wageningen staat vanaf 21 juni 2007 een geheel vernieuwd klachtenformulier om milieuklachten in te dienen. De provincie en de deelnemende gemeenten zorgen ervoor dat de klacht door de juiste organisatie in behandeling wordt genomen. Het gaat om het project 'S@men': Samenwerking Afhandeling Milieuklachten.

Het project 'S@men' is een webtoepassing waarmee burgers milieuklachten via internet kunnen indienen en de afhandeling ervan digitaal kunnen volgen. Ook worden aankondigingen getoond van gebeurtenissen die mogelijk hinder kunnen veroorzaken. Naast Wageningen nemen de gemeenten Barneveld, Nijkerk, Nijmegen, Tiel, Ede en de provincie Gelderland deel aan het project.

Nieuwe versie S@men
Het project 'S@men' bestaal al geruime tijd. Op basis van gebruikerswensen en nieuwe eisen is een nieuwe versie gerealiseerd. Bij deze ontwikkeling wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van moderne technologie, zoals het gebruik van referentiegegevens (postcodes, bedrijven).

De belangrijkste veranderingen zijn:

· het formulier is nu overzichtelijker;

· er is meer informatie zichtbaar over de klacht en de afhandeling ervan;

· er is meer informatie zichtbaar over aankondigingen van mogelijke hinder.

Meer informatie
Kijk voor alle informatie of het indienen van een milieuklacht op www.wageningen.nl/digitaal loket/milieuklachten of op de website van een van de aangesloten gemeenten. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met het Loket Ruimte van de gemeente Wageningen, bereikbaar op tel. (0317) 492 700.