Gemeente Zandvoort


Regionalisering van Brandweer centraal in extra bijeenkomst commissie Raadszaken (14 juni 2007) Op 21 juni verzorgt Annemiek Bakker, tijdelijk projectleider regionalisering brandweer, een informatiebijeenkomst voor de leden van de Commissie Raadszaken over de voorgenomen regionalisering van de Brandweer. Het gaat om een extra commissievergadering, die noodzakelijk is voor de voortgang in het traject en de daarbij behorende politieke besluitvorming.

2008
Gesproken wordt over de ontwikkelingen regionalisering brandweer en de voorbereide intentieverklaring regionalisering brandweer. Zoals bekend, is het de bedoeling dat op 1 januari 2008 een regionaal brandweerkorps gevormd gaat worden, waarbij al het brandweerpersoneel in dienst zal gaan treden van de Hulpverleningsdienst Kennemerland - ook het Zandvoortse.

Voorleggen aan gemeenteraad
Tijdens de informatiebijeenkomst, stelt de projectleider de raad op de hoogte van het plan van aanpak en de consequenties voor de lokale brandweerzorg. Zo concreet mogelijk zal op een rij gezet worden wat de regionalisering betekent voor de lokale brandweerzorg - in Zandvoort én de regio. Er komt informatie vanuit de Hulpverleningsdienst Kennemerland en zal op specifieke vragen vanuit de gemeente Zandvoort antwoord gegeven kunnen worden. Voor uitvoering van de regionalisering is het nodig dat alle individuele gemeenten een principebesluit nemen over het voorgestelde plan van aanpak. Aan de gemeenteraad van Zandvoort zal dit intentiebesluit tot regionalisering binnenkort voorgelegd kunnen worden.

Meer weten?
Raadscommissie> Vergaderstukken>Commissie Raadszaken 21 juni 2007 - wel helemaal naar beneden scrollen voor het desbetreffende stuk.