Gemeente De Bilt


P E R S B E R I C H T

Het Tweede Praadshuis: meer dan praten alleen!

Bilthoven, 14 juni 2007

Op donderdagavond 21 juni aanstaande om 19.30 uur wordt door de werkgroep Communicatie het Tweede (P)raad(s)huis georganiseerd. Tijdens het Praadshuis gaan raadsleden en inwoners (namens verenigingen, maar ook namens zichzelf) met elkaar in gesprek. Het tweede Praadshuis staat in het teken van 'Burgers en Openbare Ruimte'.

Voordat een inhoudelijke discussie over dat thema wordt gehouden, is het eerst tijd voor een terugkoppeling van wat er met de inbreng van burgers tijdens het eerste Praadshuis is gebeurd. Zijn de aandachtspunten ook daadwerkelijk onder de aandacht gebracht van de raadsleden? Wat is er met de geuite wensen verder gedaan? Welke zaken zijn door het gemeentebestuur inmiddels opgepakt? Allerlei vragen die op 21 juni beantwoord worden.

Na deze terugkoppeling is het tijd voor een verdiepingsslag en gaan de aanwezigen in werkgroepen nader spreken over een aantal subthema's (luchtkwaliteit, communicatieprotocol en overlast van hangjongeren). Voor deze werkgroepen worden ook de wethouders en ervaringsdeskundigen (bijvoorbeeld de Stichting Stop Geluidshinder Maartensdijk en de Jongerenraad) uitgenodigd.

De bijeenkomst vindt plaats in het WVT, Talinglaan 10 te Bilthoven.

Mocht u belangstelling hebben deze bijeenkomst bij te wonen, dan bent u langs deze weg van harte uitgenodigd. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de raadsgriffie (raadsgriffie@debilt.nl of 030 2289164). Van het eerste Praadshuis is een wensenbundel opgesteld. Deze wensenbundel kunt u op verzoek per mail toegestuurd krijgen of op het gemeentehuis inzien.

Uitnodiging en Programma Tweede Praadshuis