Gemeente Vlaardingen


Nieuwe website Water-Stad-Land

15 juni 2007

Het Regionaal Samenwerkingsverband Water-Stad-Land lanceert op 21 juni de nieuwe website de Waterwegwijzer. Dit vindt plaats in de Raadszaal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Leiden. Vanaf dat moment is de website in de lucht. Aanvang 11.55 uur.

Het Samenwerkingsverband water-stad-land heeft een website laten ontwikkelen die de brug slaat tussen het water, stad en land in westelijk Zuid-Holland: www.waterwegwijzer.nl. De website biedt de inwoner, de bezoeker en de (water)recreant in één oogopslag alle relevante recreatieve informatie. Zoals fietsroutes, wandelroutes en vaarroutes naar keuze op de geografische kaart. Verder de bakker -voor de verse croissant- waar je langs vaart, wandelt, fietst of het café voor het kopje cappuccino. Ook bootverhuur, de restaurants aan het water, de evenementen en bezienswaardigheden in de naburige gemeenten toont de website op de geografische kaart en in het menu. De WaterWegWijzer bevat daarnaast ook alle benodigde nautische informatie. Bijvoorbeeld de jachthavens, aanlegplaatsen voor grote en kleine schepen, de openingstijden van de bruggen èn de eventuele stremmingen.

Het samenwerkingsverband stelt zich tot doel e en strategie Waterrecreatie op t e stellen en een bijdrage te leveren aan het realiseren van een adequate infrastructuur om het toeristisch-recreatief gebruik van de waterwegen en de aanliggende gebieden te optimaliseren. Ook ontwikkelt het Samenwerkingsverband een gezamenlijk promotie- en marketingbeleid voor de waterrecreatie met het accent op de wisselwerking tussen water stad land. Niemand kent westelijk Zuid-Holland beter dan de inwoners van Leiden, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg, Den Haag, Rijswijk, Delft, Westland, Midden Delfland, Schiedam, Overschie, Delfshaven, Rotterdam en Vlaardingen. Het Samenwerkingsverband nodigt de inwoners dan ook uit om vaar-, fiets-, wandelroutes èn de bijbehorende beziens- en wetenswaardigheden die zij leuk, lekker, gezellig vinden, aan te leveren voor de website www.waterwegwijzer.nl