Gemeente Schiedam


Juni

De gemeenteraad vergadert

15 juni 2007

De gemeenteraad
Op donderdag 21 juni 2007 vergadert de gemeenteraad. Deze vergadering vindt plaats vanaf 20.00 uur in de Aleidazaal van het Stadskantoor. De raadsvergadering is live te zien via Look TV en via de website van de gemeente Schiedam.

Tijdens de raadsvergadering komt onder andere aan de orde:

Stroomlijning subsidieregelgeving/wijziging Algemene Subsidieverordening 2006
Naar aanleiding van het rapport van de Rekenkamercommissie Verscheidenheid in subsidies heeft de gemeenteraad het college verzocht een nota verstrekking gemeentelijke subsidies op te stellen. Deze nota wordt nu ter vaststelling aangeboden. De gewijzigde Algemene Subsidieverordening 2006 wordt enerzijds naar aanleiding van de aanbevelingen van de Rekenkamercommissie, anderzijds in het kader van het project Rechtmatigheid eveneens ter vaststelling aangeboden.

Gedragscode gemeenteraad
Leden van de gemeenteraad stellen bij hun handelen de kwaliteit van het openbaar bestuur centraal. Integriteit van het openbaar bestuur is daarvoor een belangrijke voorwaarde. Bestuurlijke integriteit houdt in dat raadsleden de verantwoordelijkheid die met de functie samenhangt, aanvaarden en dat zij bereid zijn om daarover verantwoording af te leggen.

Ook voor het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester wordt een gedragscode vastgesteld.

Rotterdam Airport
De gemeenteraad wordt voorgesteld niet in te stemmen met de door de Minister voorgenomen ontwerp-aanwijzing en hem te adviseren om de Aanwijzing van 2001 ongewijzigd in stand te laten. Mocht dit advies niet worden overgenomen dan wordt de minister verzocht om ingeval hij bij zijn voornemen blijft om Rotterdam Airport extra ruimte toe te kennen, een hiertoe op de specifieke situatie rondom Rotterdam Airport toegesneden slaapverstoringsonderzoek te laten verrichten.

Reserve Vastgoed Binnenstad
Om de achteruitgang van de winkelfunctie, het slechte onderhoud van veel panden en het uitblijven van grote nieuwe vastgoedinvesteringen tegen te gaan stelt het college aan de raad voor een Reserve Vastgoed in te stellen. Deze reserve wordt gefaseerd gevuld tot een bedrag van 10 miljoen euro uit de bestemmingsreserve Grondfonds. Aan de gemeenteraad wordt tevens voorgesteld de nota Reserve Vastgoed Binnenstad vast te stellen.

Op de raadsagenda staan A- en B-stukken. A-stukken zijn stukken waarmee de raadscommissie unaniem heeft ingestemd en waarbij geen discussie meer plaatsvindt; de raad hoeft nog slechts te besluiten (hamerstukken). B-stukken zijn voorstellen waarover geen overeenstemming is en waarover de beraadslagingen nog moeten worden voortgezet (bespreekstukken). Incidenteel gebeurt het dat overeenstemming is over een voorstel maar dat het belang van de zaak inhoudelijke behandeling in de raadsvergadering vergt (historische beslissingen).

Tijdens de raadsvergaderingen kan gebruik gemaakt worden van het spreekrecht. Burgers kunnen gezamenlijk gedurende maximaal dertig minuten het woord voeren over op de agenda vermelde B-stukken (bespreekstukken).

Voor het spreekrecht kan men zich aanmelden tot 48.00 uur voor de aanvang van de vergadering bij de griffier van de gemeente Schiedam, dhr. J. Gordijn, tel. 010-2465788.