Provincie Overijssel

Persuitnodiging

Zwolle, 18 juni 2007

Overijssel viert successen in buitengebied met Plattelandsfestival

Om de behaalde successen te vieren en om de betrokkenheid bij haar doelgroepen te vergroten, organiseert de provincie Overijssel op 21 juni vanaf 15.00 het Plattelandsfestival. Het festival wordt dit jaar gehouden op Landgoed Twickel in Ambt Delden. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Het platteland van Overijssel is volop in beweging. De uitvoering van de Reconstructie is in volle gang, maar ook buiten Salland en Twente wordt er in het platteland geïnvesteerd. Grote en kleine projecten zorgen ervoor dat het buitengebied van Overijssel leefbaar blijven. Nu en in de toekomst.

Tijdens het festival presenteren diverse projecten zich op de plattelandsmarkt. De aanwezige projecten variëren in grootte. De 'Loozensche Linie' en 'Hellendoorn in actie' zijn grote projecten die worden uitgevoerd door partners van de provincie Overijssel. Ook zijn er kleinere projecten die door de bewoners in het buitengebied zelf worden uitgevoerd, zoals zorgboerderijen, wandelroutes en samenwerkingsprojecten tussen boeren om bijvoorbeeld hun producten te vermarkten.

Ook wordt dit jaar weer de reconstructieprijs uitgereikt. Wie heeft dit jaar het meest inspirerende project? De genomineerden zijn dit jaar:
* Paardenmelkerij Tinker in Beckum

* Boerderijappartementen Nieuw Salland in Broekland
* Landgoed Baasdam in Tubbergen
Naast de juryprijs wordt dit jaar tevens een publieksprijs uitgereikt.

Het programma ziet er als volgt uit:

15.00 uur Ontvangst
15.30 uur Welkom door gedeputeerde Piet Jansen
- Partners & Overijssel, resultaat door samenwerking 15.45 uur Uitreiking Reconstructieprijs 16.30 uur Opening projectenmarkt
18.00 uur Improvisatietheater
18.30 uur Hapje en een drankje
19.30 uur Einde programma

Informatie: Karin Obdeijn, team Communicatie, telefoon 038 499 9242 of bij spoedvragen buiten kantooruren 06 18 30 00 03

Om circa 16.30 uur vindt in de Schaapskooi op Landgoed Twickel een persmoment plaats met gedeputeerde Piet Jansen. Wij stellen het zeer op prijs als u zich hiervoor aanmeldt. Dat kan via kjj.obdeijn@overijssel.nl of bovenstaand telefoonnummer.