Gemeente Lingewaard


Tentoonstelling Pannerdensch Kanaal verplaatst

Tot en met donderdag 21 juni 18.00 uur is in Hotel-restaurant Rijnzicht de tentoonstelling Beleef het Pannerdensch Kanaal op tekening, in woord en beeld te bezichtigen. Daarna verplaatst deze tentoonstelling zich naar het Schuttersgebouw van Schutterij Gijsbrecht van Aemstel aan de Kerkstraat in Doornenburg waar de tentoonstelling te zien is op zaterdagen en zondagen van 30 juni tot en met 9 september 2007 van 13.00 uur tot 17.00 uur. Voor bezoek in groepsverband op andere dagen kunt u bellen met: 06-54953875. Verder is een gedeelte van de tentoonstelling ook te zien tijdens het Kersenfeest in Gendt op zondag 24 juni 2007, de Huissense Dag op dinsdag 31 juli 2007 en de Bemmelse Ponymarkt op maandag 13 augustus 2007 in de promotiestand van de gemeente Lingewaard.

Tentoonstelling
De tentoonstelling bestaat uit drie verschillende onderdelen:


- een overzicht van ontwerpen, schetsen, tekeningen over de wordingsgeschiedenis van het Pannerdensch Kanaal;
- een overzicht van het leven op het Pannerdensch Kanaal aan de hand van onder meer authentieke fotos die gratis beschikbaar gesteld zijn door Doornenburgse schippersfamilies en krantenknipsels;

- een overzicht van 300 jaar Pannerdensch Kanaal, zoals dat is opgesteld door Rijkswaterstaat.

Totstandkoming
Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van Rabobank Oost Betuwe. De tentoonstelling is samengesteld door J. Leenders en J. Visser, met medewerking van A Fréhé, gemeente Lingewaard, I&G Events, Hotel-Restaurant Rijnzicht en het Rijnmuseum Emmerich.