Debriefing met Staatssecretaris Timmermans over de EU-top

19.06.2007 / 15:55 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Europees parlement den haag

Europees parlement den haag

PERSVERKLARING

Debriefing met Staatssecretaris Frans Timmermans over de Europese top

Tijdens de Europese Raad van 21 en 22 juni a.s. zullen de Europese regeringsleiders en staatshoofden een politiek akkoord trachten te bereiken over het tijdpad en het mandaat van een komende Intergouvernementele Conferentie over een nieuw Europees verdrag. Naar aanleiding van de top organiseren het Bureau Europees Parlement te Den Haag en het Clingendael European Studies Programme (CESP) op dinsdag 26 juni a.s. een expertseminar met Straatssecretaris voor Europese Zaken Frans Timmermans.

De directeur van het Haags Historisch Museum, Antoinette Visser, zal de aftrap geven door middel van een welkomstwoord. Staatssecretaris Frans Timmermans zal vervolgens een toelichting geven op de resultaten van de Europese Raad. Daarna zal Gijs de Vries, verbonden aan Instituut Clingendael, een eerste reactie geven. Na deze bijdragen zal er ruimte zijn voor discussie. De bijeenkomst zal worden voorgezeten door Sjerp van der Vaart, directeur van het Bureau Europees Parlement.

Datum/Plaats: Dinsdag 26 juni 2007
Plaats: Haags Historisch Museum, Korte Vijverberg 7, Den Haag Tijd: Ontvangst vanaf 16.30, start om 16.50 uur tot circa 17.35. Aansluitend borrel

Het seminar is het tweede in een reeks van drie expertseminars, die onder de naam Europa Actueel worden gehouden in het Haags Historisch Museum. Voor deze expertbijeenkomsten worden vertegenwoordigers uit de politiek, wetenschap, advies, beleid en journalistiek op persoonlijke titel uitgenodigd. Graag nodigen wij u bij deze uit voor deze bijeenkomst. Gaarne aanmelden vóór 22 juni a.s. door een e-mail met uw naam en organisatie te sturen aan cesp@clingendael.nl. Gezien het beperkte aantal plaatsen zal inschrijving geschieden op volgorde van aanmelding.