Gemeente Deurne

21-06-2007
Gedragsregels voor de kiss and ride-strook
Basisschool Zeilberg krijgt strook voor brengen en afhalen

Binnen de herinrichting van de Margrietstraat in Zeilberg is voorzien in een zogenaamde kiss and ride-strook. Op deze strook kunnen ouders met de auto hun kinderen veilig naar school brengen en weer ophalen. De strook is aangelegd aan de zijde van de school zodat kinderen de rijbaan niet hoeven oversteken. De strook is te herkennen aan de speciale kiss and ride-borden. Deze week zorgt wethouder Hubert voor de officiële opening.

De strook kan pas goed functioneren als de automobilisten zich aan twee regels houden. Het inrijden van de Margrietstraat moet gebeuren via de Blasiusstraat, niet andersom. Dit voorkomt onoverzichtelijke situaties voor zowel ouders als kinderen. Verder is het belangrijk dat de strook na het brengen of ophalen van de kinderen zo snel mogelijk vrijkomt. Dit zorgt ervoor dat de volgende automobilist ook gebruik kan maken van de strook. Op veel plaatsen in Nederland heeft de strook zijn kracht bewezen. Wij gaan ervan uit dat dit ook in Zeilberg gebeurt, het gaat immers om de veiligheid van onze kinderen!

Binnen de schooltijden (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur) is de strook alleen bestemd voor het halen en brengen van de kinderen (kiss and ride). Buiten de schooltijden is de strook ook beschikbaar als reguliere parkeerstrook. Dit wordt via onderborden kenbaar gemaakt.