Gemeente Tilburg

21-6-2007
Aanmelden KORT-projecten voor 2008
Ideeën indienen kan tot 15 augustus 2007

Ideeën voor kunstprojecten in de openbare ruimte van Tilburg kunnen tot 15 augustus 2007 worden ingediend bij KORT. Iedereen kan voorstellen indienen: kunstenaars, buurtbewoners, bedrijven, instellingen, organisaties en particulieren, al of niet gevestigd of woonachtig in Tilburg.

Onafhankelijke adviescommissie
Een deskundige en onafhankelijke adviescommissie beslist welke ideeën uitgewerkt worden tot een KORT-project en onderdeel worden van het jaarprogramma 2008. Belangrijk selectiecriterium is dat kunstprojecten passen in het KORT-beleid en aansluiten op ontwikkelingen in de stad (zie voor een volledig overzicht van de KORT-criteria de achterzijde van dit persbericht). Nadat het college het jaarprogramma heeft goedgekeurd gaan de projecten van start.

Ideeën aanmelden?
Voorstellen voor kunstprojecten in de openbare ruimte kunnen vóór 15 augustus 2007 worden aangemeld bij het secretariaat van KORT: telefoonnummer 06-53 21 82 54 of via laura.einsle@v39.nl. In een gesprek wordt gekeken of het idee in het KORT-beleid past en hoe het verder uitgewerkt kan worden zodat het kan worden voorgelegd aan de adviescommissie.

KORT
KORT betekent Kunstenplan Openbare Ruimte Tilburg 2002-2010 en is het beleidsplan van de gemeente Tilburg voor kunstprojecten in het publieke domein. KORT wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de Nieuwe Brabantse Kunststichting (NBKS). De gemeente is opdrachtgever, de NBKS is adviseur. Aan het begin van elk jaar presenteert KORT haar jaarprogramma met nieuwe kunstprojecten die dat jaar van start gaan. In april zijn de projecten voor 2007 bekend gemaakt. Eveneens is in april de Jaarpublicatie 2006 verschenen met daarin een overzicht van alle afgeronde en lopende activiteiten van KORT. De publicatie is te verkrijgen via www.tilburg.nl/kort. Op de site is ook meer informatie te vinden over KORT.