Politie Hollands Midden

Datum: 21 juni 2007

Noordwijkerhout Hennepkwekerij oorzaak brandje woning Een hennepkwekerij in een kruipruimte van een woning aan de Ericastraat is er woensdagavond 20 juni de oorzaak van geweest dat er een klein brandje ontstond. Rond 22.45 uur ontstond daar door kortsluiting in de transformator brand. De 45 jarige bewoner en een 19 jarige vrouw uit Katwijk en 20 jarige jongen uit Noordwijkerhout die in de woning waren wisten het vuur in de kiem te smoren. De brandweer stelde nog een onderzoek in en ontdekte de kwekerij. De 92 hennepplanten die daar groeiden en ander kweekmateriaal werden door de politie inbeslaggenomen. De bewoner zit nog vast voor het verdere onderzoek.

Leiden Politie vordert rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 38 jarige automobilist uit Leiden. De man werd donderdag 21 juni rond 00.20 uur op de Apothekersdijk gecontroleerd en bleek te veel gedronken te hebben. Zijn ademanalyse kwam uit op 600 ug/l. (limiet 220 ug/l.). De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Blauwe Vogelweg. Woensdag 20 juni werd daar tussen 08.45 en 15.15 uur een voordeur opengebroken en werden uit de woning twee laptops gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Leiden Aanhoudingen na aanrijding De politie heeft woensdagavond 20 juni drie familieleden aangehouden na een aanrijding op de Vijf Meilaan. Even na 20.00 uur werd een aanrijding op de kruising met de Sweelincklaan tussen een personenauto en een scooter gemeld. Twee agenten wilden de betrokkenen aanspreken, echter op dat moment stopte daar een andere auto met kennelijk familieleden van de scooterrijder, een 17 jarige Leidenaar. Drie inzittenden, twee vrouwen en een man, stapten uit en liepen samen met de scooterrijder naar de bestuurder van de auto. De vier stelden zich direct agressief op en schreeuwden naar de bestuurder. Een van de vrouwen, een 20 jarige Leidse, bedreigde de man met dood en werd aangehouden. De agenten moesten de bestuurder beschermen toen de groep hem steeds probeerde aan te vallen. Ondertussen hadden meer omstanders zich gevoegd bij de groep. Een 50 jarige Leidenaar werd meerdere keren door een agent weggeduwd en gevorderd weg te gaan toen deze eveneens probeerde bij de bestuurder te komen. Hij zag kans de bestuurder twee keer te trappen. De Leidenaar werd hierop aangehouden voor mishandeling en bedreiging. De verdachte verzette zich hevig waardoor de agent hem onder controle moest houden. De scooterrijder, zoon van deze verdachte, wilde zijn vader uit de handen krijgen van de agent en stelde zich nu agressief op naar de agenten. Hierop gebruikte één van de agenten pepperspray waarna hij kon worden aangehouden.

Alphen aan den Rijn Schennispleger Een 15 jarige fietsster heeft woensdagmiddag 20 juni aangifte gedaan van openbare schennis. Het meisje reed tussen 15.45 en 16.00 uur over het Dijkslootpad in de richting van de Bloemenbuurt toen ter hoogte van de Cantharel een man van tussen de 60 en 70 jaar op een racefiets naast haar kwam fietsen. De man liet hierop zijn geslachtsdeel zien en sprak het meisje aan. Het meisje schrok en fietste hard door. De man met een fel blauwe fietsbroek en een fietshelm bleef achter haar fietsen echter hij reed door in de richting van Ter Aar toen drie jongens met rugzakken hen tegemoet kwamen rijden.

Gouda Politie pakt vervelende jongens op De politie heeft woensdagavond 20 juni rond 21.35 uur drie jongens uit Gouda van 15, 17 en 22 jaar aangehouden. De camera's van stadstoezicht registreerden een groep jongeren die op de kruising Guldenburg met de Veerstraat voorbijgangers lastig vielen, schopten tegen ramen en deuren en fietsers een voetbal naar het hoofd schoten. De politie besloot de grootste raddraaiers aan te houden. Zij zitten nog vast. Een 18 jarige Gouwenaar kreeg tevens een bekeuring voor baldadigheid.

------------------------------------------ einde berichten ----------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --