Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 21-06-2007

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag op de Steenweg een meisje aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 17.30 uur dat een meisje zich verdacht gedroeg. Op het moment dat het meisje de winkel wilde verlaten, ging het alarm van de beveiligingspoortjes af. Het 17-jarige meisje uit Utrecht werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. Zij had een groot aantal kledingstukken proberen weg te nemen zonder deze eerst af te rekenen.

Man aangehouden voor inbraak in auto

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie op de Kwangodreef een auto-inbreker op heterdaad aangehouden.

Getuigen belden omstreeks 13.40 uur naar de politie omdat men had gezien dat een man een inbraak in een auto die geparkeerd stond op de Seinedreef had gepleegd. Agenten zagen in de omgeving een man op een fiets rijden die volledig aan het opgegeven signalement voldeed. De 46-jarige man uit Utrecht werd op de Kwangodreef aangehouden. Op het bureau gaf de Utrechter toe ingebroken te hebben. In zijn jas trof de politie een aantal goederen uit de auto aan. Tevens bleek dat de man een bekende veelpleger is. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Babbeltruc-vrouwen aangehouden

UTRECHT - De politie heeft woensdagmiddag vier vrouwen aangehouden omdat zij bij een bejaarde dame bezig waren met een babbeltruc.

Rond 12.30 uur namen agenten bij een woning aan het Ridderplantsoen poolshoogte. In de woning zouden vier vrouwen proberen bij een hoogbejaarde dame door middel van een babbeltruc geld los te krijgen. Op het moment dat de agenten bij de woning aankwamen, werd de duur geopend en liepen vier vrouwen de woning uit. De vrouwen - 16, 18, 25 en 43 jaar oud uit Rosmalen, Den Bosch en Lelystad werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het 94-jarige slachtoffer werd geadviseerd voorzichtig te zijn met het binnenlaten van vreemden.

Aanrijding fietser met tram

UTRECHT Op de Van Heuven Goedhartlaan vond woensdagmorgen een aanrijding tussen de tram en een fietser plaats. Hierbij raakte de fietser gewond.

Een 15-jarige jongen uit Utrecht reed omstreeks 08.35 uur met zijn fiets over de Van Heuven Goedhartlaan. Op het moment dat hij het spoor van de tram wilde oversteken had hij de tram niet gezien en werd hij aangereden. Door de aanrijding werd hij op het perron gesmeten en liep lichte verwondingen op. De fiets van de jongen kwam onder de tam en werd compleet vernield.