Eduroute maakt gebruik digitale leermiddelen gemakkelijker

21.06.2007 / 10:33 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nbb-educatief

Nbb-educatief

Educatieve boekhandels maken het gebruik van digitale leermiddelen gemakkelijker via Eduroute.

Eduroute maakt gebruik van een veilig en gebruiksvriendelijk concept voor eenvoudige ontsluiting van digitale content. De leerling kan hierdoor via zijn eigen elektronische leeromgeving rechtstreeks en op een uniforme wijze toegang krijgen tot zijn digitale leermiddelen. Hierdoor wordt het gebruik van digitale leermiddelen gemakkelijker.

De Nederlandse Boekverkopersbond-Educatief (NBb-Educatief) kondigt de oprichting aan van de Stichting Eduroute. Eduroute realiseert en controleert de veilige, eenvoudige toegang tot online leermateriaal voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs die hun leermiddelen betrekken bij ??n van de deelnemende educatieve boekhandels.

Eduroute lost voor de school de organisatorische aspecten op die te maken hebben met de ontsluiting van digitale leermiddelen naar de leerlingen, zoals autorisatie, facturering en applicatiebeheer. Leerlingen hoeven slechts ??nmaal in te loggen bij hun boekhandel/ distributeur en krijgen al het voorgeschreven materiaal van alle uitgeverijen direct binnen hun eigen elektronische leeromgeving gepresenteerd. Met deze 'alles in ??n oplossing' is Eduroute uniek in Nederland.

Eduroute biedt uitgeverijen een veilig distributiekanaal om hun online leermateriaal te ontsluiten, eenvoudig, snel en zonder het risico op misbruik. Een samenwerking met Edupoort is in ontwikkeling.

Eduroute is een stichting zonder winstoogmerk en maakt gebruik van gepatenteerde technologie die door Iddink Voortgezet Onderwijs is ontwikkeld en ge?mplementeerd binnen een Kennisnet-project bij Pleincollege Bisschop Bekkers te Eindhoven, een OMO-school.

Eduroute biedt alle leden van de NBb-Educatief de mogelijkheid scholen een totaaloplossing voor leermiddelenvoorziening aan te reiken. Het eerste bestuur wordt gevormd door Iddink Voortgezet Onderwijs, Studieboekencentrale Noord Nederland en Van Dijk Educatie.

Al bij het begin van het komende schooljaar wordt een groot deel van het online leermateriaal via de Eduroute oplossing ter beschikking gesteld.