Gemeente Echt-Susteren


vragen

Euregionale sport- en speldag groot succes!

Sport.JPG

Ruim 2000 mensen met een verstandelijke beperking beleefden dinsdag 5 juni met hun begeleiders onder een stralend zonnetje een onvergetelijke Euregionale sport- en speldag in het sportpark In de Bandert. De organisatie van deze dag was in handen van het Huis voor de Sport Limburg en de gemeente Echt-Susteren via het BIND-project.

Sinds 1985 organiseren de provincies van de Euregio Maas-Rijn jaarlijks bij toerbeurt de Euregionale sport- en speldag voor mensen met een verstandelijke beperking. De dag biedt een uitgelezen mogelijkheid om te laten zien dat grensoverschrijdende `sport' aangepast kan worden aan de handicap van ieder mens: Sport en bewegen voor iedereen!

De keuze om de sport- en speldag dit jaar in Echt te houden lag min of meer voor de hand. Het sportpark In de Bandert biedt zoals bekend unieke mogelijkheden voor de organisatie van een dergelijke dag vanwege de uitstekende ligging, goede bereikbaarheid en uitgebreide groenvoorzieningen.

Op de buitensportaccommodaties, in de sporthal en in het zwembad werden de bezoekers getrakteerd op een gevarieerd, aantrekkelijk aanbod aan sport- en spelmogelijkheden. Ook aan andere zaken was gedacht zoals clowns, schmincken, muziek en lachspiegels. Het welslagen van de dag is niet in het minst te danken aan de belangeloze, enthousiaste medewerking van tal van vrijwilligers en verenigingen. Dank hiervoor!

De sport- en speldag werd om 11.00 uur namens het college van burgemeester en wethouders geopend door wethouder Jos Beckers. Jack Opgenoord, directeur van het Huis voor de Sport Limburg, benadrukte vervolgens het nut van de sport- en speldag.