Gemeente Echt-Susteren


vragen

Limburgse kunst op haar breedst in historische beeldentuin

Stichting Beeldentuin Suëstra organiseert van 1 juni tot en met 30 september voor de vierde keer een buitenexpositie, op het gebied achter de Amelbergakerk aan de Abdijlaan. Deze expositie biedt tien professionele, Limburgse kunstenaars de kans om in een historische omgeving hun beelden aan een breed publiek te tonen. De expositie is op vrijdag 1 juni geopend door burgemeester E. Schaftenaar.

De buitenexpositie toont ieder jaar weer tien nieuwe beelden van Limburgse kunstenaars. Aan het einde van het seizoen wordt één van de geëxposeerde beelden aangekocht. Zo ontstaat in tien jaar tijd een kleine, interessante beeldentuin, die aan de gemeente en gemeenschap wordt overgedragen. Een deskundige jury, bestaande uit de beeldende kunstenaars Sjra Schoffelen uit Jabeek en Appie Drielsma uit Maastricht, brengt advies uit aan het stichtingsbestuur over het aan te kopen beeld.

Naast het werk van de professionele kunstenaars zijn ook de kunstzinnige verrichtingen van vele kleine kunstenaartjes te zien. In samenwerking met de Stichting Heiligdomsvaart is een educatief project gestart onder de titel Heiligdomsvaart. Maar liefst 22 groepen van de basisscholen De Springdonk, In t Park en St. Cornelius hebben de afgelopen periode een scène, tafereel of personage uit het Heiligdomsvaartspel geschilderd op borden van 1m².

Zowel de expositie als het educatief project zijn te bezichtigen achter de Amelbergakerk. Het gebied is vrij toegankelijk.