Gemeente Echt-Susteren


vragen

MOP 2007 succesvol afgesloten

watervlo 027.JPG

Een groot aantal kinderen nam afgelopen weken deel aan het MilieuOntmoetingProgramma (MOP). Leerlingen gingen op bezoek bij bedrijven en verenigingen om hier in de praktijk kennis te vergaren over natuur en milieu. MOP 2007 was weer een groot succes. Acht gemeenten in Limburg namen deel aan MOP. In onze gemeente alleen al gingen 1.951 leerlingen 76 keer op milieuontmoeting. In alle gemeenten samen zijn 10.960 deelnemers (467 groepen) 491 keer op MOP-ontmoeting geweest. 138 bedrijven en organisaties hebben belangeloos een waardevolle bijdrage geleverd aan het project.

Leren over water op educatieschip de Watervlo

Ter afsluiting van MOP konden een aantal groepen in onze gemeente aan boord gaan van De Watervlo, een educatieschip van Stichting Reinwater dat speciaal voor het MOP aanmeerde in de haven van Maasbracht. Het 50 meter lange schip zat boordevol educatieve verrassingen voor de leerlingen. Op uitnodiging van Neptunes volgde de leerlingen een spannende tocht door het schip waarbij de waterkringloop en het belang van schoon water voor mens en milieu uit de doeken werd gedaan. Met een `echte' onderzeeboot namen de leerlingen zelfs een kijkje ónder water en zagen dat, naast een scheepswrak en een groot aantal fietsen, voor deze gelegenheid ook dolfijnen de bodem van de Maas bevolken! Een leuke afsluiting van MOP 2007.

Mop-schakels bedankt

Wij danken met name alle MOP-schakels voor hun waardevolle bijdrage aan dit project. Tenslotte hebben zij hun deuren opengesteld en de leerlingen laten zien welke rol het milieu en onze leefomgeving speelt in hun bedrijf of vereniging.

De reacties en foto's over MOP zijn gebundeld in een MOP-krant die alle deelnemers aan MOP volgende week ontvangen. Wilt u ook lezen hoe leerlingen, leerkrachten en de bedrijven het MOP hebben ervaren, dan kunt de krant opvragen bij Ingrid van Kan, telefoon 0475 - 53 88 19.

In 2009 wordt opnieuw MOP georganiseerd en we hopen dat ook dan weer iedereen even enthousiast van de partij is.

Op de foto zien we een leerling die op de Watervlo nadenkt over het belang van schoon water en het eigen waterverbruik.