Gemeente Echt-Susteren


vragen

Verkeersquiz 2007

Voor elf basisscholen binnen de gemeente Echt-Susteren was het woensdag 13 juni weer spannend wie dit jaar winnaar zou worden van de verkeersquiz. In totaal 350 kinderen van de groepen 7/8 van de basisscholen De Springdonk, Jan Petersschool, Burg. Willemeschool, Op de Slek, De Bolleberg, Angela, Keuningshöfke, Violier, Maria Goretti, Patriciusschool en de Driepas waren in sporthal de Bandert met hun verkeersleerkrachten aanwezig. De kandidaten hebben afgelopen schooljaar hun verkeersexamens afgelegd en waren dus goed voorbereid op de verkeersquiz.

De motorrijder van de Marechaussee kwam ook dit jaar weer de Bandert binnenrijden en opende hiermee op een spectaculaire wijze de verkeersquiz.

In groepjes van drie leerlingen werden de vijf rondes, bestaande uit elk tien verkeersvragen, gespeeld. De jury bestaande uit een lid van Stadstoezicht Roermond en een Wachtmeester I van de Marechaussee uit Weert hielden nauw toezicht op een correct quizverloop.

In de laatste ronde vond de competitie plaats tussen de leerkrachten van de genoemde scholen. De kinderen moedigden hun meester/juffrouw onder luid enthousiasme aan. Quizleider Mark van Blerk, teamleider Stadstoezicht Roermond, zorgde ervoor dat het een spetterende show werd. Geroutineerd stelde hij alle 60 vragen en zorgde ervoor dat de quiz in goede banen werd geleid.

Iedere school ontving na afloop een herinneringsbeker die uitgereikt werd door wethouder Bocken en in ontvangst werd genomen door de captains van de klassen. De basisschool die de meeste punten wist te behalen en aldus de verkeersquiz 2007 won, is de Jan Petersschool uit Roosteren. Hun captain nam de beker van de eerste prijs in ontvangst en tevens de wisselbeker. In 2005 heeft de Jan Petersschool ook de eerste prijs gewonnen. Dit betekent dat indien zij nogmaals de eerst prijs winnen zij de wisselbeker mogen behouden.

Aan het einde van deze spetterende quiz kregen alle kinderen als aandenken een kleurrijke pen.

Deze verkeersquiz werd mede mogelijk gemaakt door een onderdeel van defensie: Opleidings- en Trainingscentrum Rijden te Oirschot.