Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 21-06-2007

Politie houdt verdachten van inbraak aan

HOOGEVEEN In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie op het Stationsplein een tweetal mannen (30 en 34 jaar) aangehouden. De politie had een melding binnen gekregen van een inbraak. Terplaatste reed er een bromfiets weg met daarop twee personen. Het tweetal werd gedwongen te stoppen en waren in het bezit van allerlei soorten schroevendraaiers en een elektrische boormachine. De mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. (07-151899)

Duikster in problemen

TYNAARLO Een 49-jarige duikster uit Delfzijl is woensdagavond in de problemen geraakt. De vrouw was aan het duiken in de omgeving van een camping aan de Zuidlaarderweg. Toen de politie ter plaatste was gekomen, bleek de vrouw in het water onwel te zijn geworden. De vrouw is waarschijnlijk in paniek geraakt waardoor zij te snel naar boven is gegaan. Vermoedelijk heeft er decompressie opgetreden. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (07-151866)

Schoonebeekster botst tegen boom

SCHOONEBEEK Woensdagochtend is een personenauto met daarin de 33-jarige bestuurster uit Nieuw Schoonebeek en een 28-jarige bijrijder uit Emmen op de Europaweg tegen een boom gebotst. Ter plaatste zaten de slachtoffers nog in de auto. Beiden zijn door de brandweer uit de auto gehaald en door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De vrouw mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten en de Emmenaar is ter observatie opgenomen. Wat precies de oorzaak van het ongeval is geweest moet nog onderzocht worden.
(07-151617)

Politie onderzoekt inbraak bouwcontainer

ASSEN De politie onderzoekt een inbraak in een bouwcontainer, waarbij gereedschap ter waarde van vierduizend euro is ontvreemd. De inbraak in de container vond plaats op een bouwplaats gelegen aan het Abel Tasmanplein. (07-151684)

Aanrijding door afgevallen lading

MEPPEL Woensdagmiddag heeft op de A32 een aanrijding plaatsgevonden. De oorzaak was afgevallen lading. De spullen in de aanhangwagen van een 54-jarige automobilist uit Steenwijk waren niet goed vastgebonden. De wind was onder een rieten stoel en een houten tafeltje gekomen en deze waren midden op de rijbaan beland. Een 29-jarige automobilist uit Schiedam kon de goederen niet meer ontwijken. Een aanrijding met lichte schade was het gevolg. (07-151777)

Politie houdt duo aan voor winkeldiefstal

EMMEN De politie heeft woensdagmiddag een tweetal meisjes van 13 jaar aangehouden voor winkeldiefstal in een winkel aan de Monetpassage. De meisjes, beiden woonachtig in Emmen, hadden een beveiligingssticker van een ketting verwijderd en hadden die vervolgens in hun tas gestopt. Vervolgens wilden ze de winkel verlaten en waren de kassa reeds voorbij. Een oplettende winkelbediende heeft ze in de kraag gevat. De ketting is aan de eigenaar teruggegeven. De meisjes zullen worden voorgedragen bij het bureau Halt. (07-151809)

Automobiliste botst tegen boom

ELIM Een 24-jarige automobiliste uit genoemde woonplaats is woensdag vroeg in de ochtend tegen een boom gebotst. Door nog onbekende oorzaak raakte de vrouw met haar auto in de slib. Na een stuurcorrectie, is zij tegen een boom tot stilstand gekomen. De Elimster is behandeld door ambulancepersoneel en met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. (07-151563)

Politie vordert rijbewijs in

BORGER De politie heeft woensdagavond het rijbewijs van een 32-jarige automobilist uit Musselkanaal ingevorderd. De man reed met een snelheid van 143 kilometer per uur over de N374 bij Borger. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 80. (07-151856)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Robert-Jan Valkema tel. 0592 - 45 1280.