Gemeente Meerssen


Persbericht van donderdag 21 juni 2007

Samenspraakbijeenkomst
Woningbouwprojecten Centrum Ulestraten

Het gemeentebestuur wil in samenwerking met de Woningstichting Meerssen twee woningbouwprojecten realiseren in het centrum van Ulestraten. In het gebied van het voormalige raadhuis/school van Ulestraten (Sint Catharinastraat 18), de gymzaal, het Don Boscohuis en de woning Sint Catharinastraat 14 zal in de toekomst een complex met ca. 20 appartementen voor senioren worden gerealiseerd. Uitgangspunt is om het voormalige gemeentehuis (gemeentelijk monument) zoveel mogelijk te behouden en te integreren in het nieuwe complex.

Het gebied omsloten door de Kasteelstraat, Burg. Janssenstraat, Albert Schweitzerstraat en Peter Schoenmakersstraat krijgt ook een nieuwe invulling. Op het gedeelte tegenover basisschool De Triangel zal in de toekomst een nieuwe gymzaal worden gebouwd. De binnen het gebied gelegen huurwoningen van Woningstichting Meerssen zullen worden vervangen door woningen die beter voldoen aan de eisen en behoeften van deze tijd. Deze woningen worden op dusdanige wijze gebouwd dat hier mogelijk in de toekomst een kleinschalig woonzorgcomplex kan worden gerealiseerd.

Stedenbouwkundige visies
Op 3 april 2007 heeft een eerste samenspraakbijeenkomst plaatsgevonden waarbij de randvoorwaarden en uitgangspunten voor beide bouwprojecten zijn gepresenteerd. In opdracht van het college van B&W hebben 3 architectenbureaus vervolgens 'visies' opgesteld voor de toekomstige invulling van de gebieden. De visies zijn geen uitgewerkte plannen, maar ontwerpen die een eerste aanzet geven voor verdere invulling van het gebied. Er zijn dus aanpassingen mogelijk.

Samenspraakbijeenkomst
Het college van B&W bepaalt straks welke visie verder zal worden uitgewerkt. Daarbij wil het college rekening houden met de meningen van omwonenden en andere belangstellenden. U kunt uw reactie op de drie visies geven tijdens een samenspraakbijeenkomst op dinsdag 26 juni 2007 in café/zaal De Notenbalk, Sint Catherinastraat 12 te Ulestraten, aanvang: 19.30 uur. Tijdens de bijeenkomst geven de bureaus HamersVoorveltNijssen Architecten uit Hoensbroek, Inex Architecten uit Maastricht en Studio Spazio uit Maastricht toelichting op hun ontwerp. Aansluitend kunt u reageren op de plannen en krijgt u alle gelegenheid vragen te stellen.

Vervolg-traject
Met inachtneming van de reacties worden de planvisies met elkaar vergeleken en getoetst aan de gestelde uitgangspunten. Het college bepaalt uiteindelijk welk ontwerp verder wordt uitgewerkt. Het uitgewerkte plan zal vervolgens de bestemmingsplanprocedure doorlopen. In dit kader volgt nog formele inspraak.

Ter inzage
De drie planvisies kunnen van 27 juni 2007 t/m 27 juli 2007 door belangstellenden worden bezichtigd in hal van het bestuurscentrum, Beekstraat 51 te Meerssen (op werkdagen van 9.00-17.00 uur). Tijdens deze periode zijn ook schriftelijke reacties mogelijk. Deze kunt u sturen naar: College van B&W, tav Jaap Zomerplaag, postbus 90, 6230 AB Meerssen. Of per email: jaap.zomerplaag@meerssen.nl. Reacties zijn ook mogelijk via www.meerssen.nl (menu-optie Meedenken).