Provincie Limburg

Persberichten

Eén loket voor toezicht en handhaving op Chemelot Vandaag is het toezichtsloket Chemelot opgericht. Dit maakt het voor handhavende instanties mogelijk controles op het Chemelot terrein beter op elkaar af te stemmen. Hierover hebben de betrokken overheden
- de Provincie Limburg, gemeente Sittard-Geleen, Ministerie van VROM, Rijkswaterstaat, Waterschap Roer en Overmaas en de Arbeidsinspectie met Chemelot Site Permit B.V. een convenant afgesloten.

De inspecties door de verschillende overheden op het Chemelot terrein verliepen, qua afstemming, niet altijd optimaal. Het Toezichtsloket Chemelot maakt hier een einde aan. In de toekomst worden toezicht- en handhavingsacties door de betrokken overheidspartijen op de site van het toezichtsloket digitaal gecoördineerd en afgestemd. De coördinatie vindt plaats door de Provincie Limburg.
Ook zal de afhandeling van klachten en ongewone voorvallen voor het Chemelot terrein binnen het toezichtsloket plaatsvinden. Deze optimale samenwerking beoogt het verminderen van de toezichtlast voor het bedrijf. Het loket wordt op het industrieterrein Businesspark in Stein in de nabijheid van de site Chemelot gehuisvest. Het loket is tot stand gekomen met de steun van InAxis, Commissie Innovatie Openbaar bestuur en past geheel in het landelijke beleid om te komen tot een verdere professionalisering van de integrale handhaving.

21-6-2007 10:47