VakantieXperts de beste volgens de Consumentenbond

21.06.2007 / 11:32 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Mieke bosman pr - communicatie

Mieke bosman pr - communicatie

21 juni 2007

Winnende reisbureauketen geeft 140 vakanties weg

De zomer begint vandaag uitstekend voor reisbureauketen VakantieXperts. Want in de einduitslag van Reisbureaumonitor 2007 - het onderzoek van de Consumentenbond naar de kwaliteit van reisbureaus in Nederland - komt VakantieXperts als beste reisbureauketen van Nederland uit de bus.

Met de beste totaalscore eindigt VakantieXperts als nummer 1 in Reisbureaumonitor 2007, het jaarlijkse onderzoek van de Consumentenbond. Met een voorsprong op de andere grote landelijke reisbureauketens staat VakantieXperts er uitmuntend voor. 'VakantieXperts heeft met gemiddeld 69,5 procent de hoogste score, 1,3 procens beter dan Toerkoop (68,2 procent), de keten die vorig jaar samen met Globe het hoogste eindigde, maar toen was VakantieXperts niet opgenomen in de test', aldus de Reisgids van de Consumentenbond.

Klaas Harmanni, general manager VakantieXperts: 'Deze einduitslag is een geweldig compliment. Zowel voor onze eigen reisbureaus als voor onze franchisenemers. Als de kritische Consumentenbond zwart op wit laat weten dat onze reisbureauketen in kwaliteit niet te overtreffen is, dan mag je de vlag uithangen. En dat doen we dan ook bij onze 140 reisbureaus.'

140 vakanties cadeau
Om de overwinning te vieren geeft de landelijke reisbureauketen VakantieXperts maar liefst 140 vakanties weg, variërend van een vakantie in eigen land tot vliegvakanties naar de Zuid-Europa. Eén gratis vakantie voor elk van de 140 vestigingen van VakantieXperts.
Om te bepalen wie in aanmerking komt voor de gratis vakanties liggen voordrachtsformulieren klaar in alle reisbureaus van VakantieXperts. Iedereen kan een gezin of persoon voordragen die een gratis vakantie van harte gegund wordt. Dat kan een gezin zijn dat snakt naar vakantie maar thuis moet blijven omdat de middelen hiervoor om welke reden ook ontbreken. Maar ook in aanmerking komt de vrijwilliger die het hele jaar klaar staat om een sportteam te coachen. Voor de gratis vakantie mag ook een goed doel of instelling worden voorgedragen.

De voordrachten kunnen t/m 31 augustus worden ingeleverd bij de 140 vestigingen van VakantieXperts en op www.vakantiexperts.nl In september wordt bekend gemaakt aan wie de 140 gratis vakanties gegund worden.

Klaas Harmanni, general manager VakantieXperts: 'VakantieXperts heeft van oudsher een sterke lokale binding. Als winnaar van de Reisbureaumonitor 2007 willen we dit daarom graag vieren in de plaatsen waar onze reisbureaus gevestigd zijn. Met vakantie gaan lijkt een gewoonterecht in ons land, maar veel mensen komen er zelden of nooit aan toe. Vandaar deze unieke actie. Als beste reisbureauketen willen we ons ook van de beste kant laten zien.'


---///---

Einduitslag Reisbureaumonitor 2007 Consumentenbond


1. VakantieXperts 69,5%

2. Toerkoop 68,2%

3. Arke 67,6%

4. Globe 65,7%

5. Thomas Cook 63,3%

6. Onafhankelijke reisbureaus 61,2%

7. D-reizen 56,9%


---///---

VakantieXperts, onderdeel van Airtrade Holding, is een landelijke onafhankelijke keten van 140 reisbureaus, waarvan 60 vestigingen van franchisenemers. Zie