Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politiemedailles voor trouwe en langdurige dienst
Publicatiedatum: 21-6-2007 11:36:03

N.B. dit bericht is bestemd voor de lokale media.

ARNHEM (regio) - Ongeveer 500 politiemensen van het korps Gelderland-Midden krijgen een medaille of legpenning uitgereikt voor trouwe en langdurige dienst. Korpschef Jelle Kuiper zal de onderscheidingen uitreiken. Met de onderscheiding wordt waardering uitgesproken voor het politiewerk dat vaak in moeilijke omstandigheden wordt uitgevoerd. Het gaat om een medaille of legpenning voor politiemensen die een ambtsjubileum van 12 ½, 25 of 40 jaar te vieren hebben.

Sinds 1 april 2006 is een landelijk besluit van kracht waarin is bepaald dat politiefunctionarissen die 12½, 25 en 40 jaar in dienst zijn van de Nederlandse politie een medaille krijgen. Administratief en technisch personeel ontvangt als blijk van waardering een legpenning.

Eerste uitreiking
Op maandag 25 juni zullen tussen 13.30 en 16.30 uur de eerste 135 medailles en legpenningen worden uitgereikt op het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem. De overige gegadigden zullen later dit jaar hun onderscheiding uitgereikt krijgen.

Journalisten van lokale media zijn van harte uitgenodigd om van de uitreiking verslag te doen. Namens de stafdienst communicatie van de politie Gelderland-Midden is Paul Koetsier beschikbaar als woordvoerder.

voor nadere informatie:
centraal persloket stafdienst communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Man aangehouden op verdenking huiselijk geweld

Publicatiedatum: 21-6-2007 11:34:44

NIJKERK - Een 47-jarige man uit Nijkerk is woensdagavond omstreeks kwart voor tien in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou eerder die avond zijn 41-jarige vrouw bij een conflict hebben mishandeld. De vrouw liep hierdoor een blauwe plek en een schaafwond op. Er zou een woordenwisseling zijn ontstaan doordat de man een voetbalwedstrijd wilde kijken en de vrouw een gesprek wilde voeren. Volgens de vrouw zou de Nijkerker haar hierna hebben geduwd, geschopt en haar keel hebben dichtgeknepen. De vrouw riep de hulp van de politie in. Agenten hebben de man even later in zijn woning aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De man verklaarde zijn vrouw alleen geduwd te hebben. Hij zit nog vast voor onderzoek. Door de vrouw is aangifte gedaan. (07-097174)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053