Ingezonden persbericht


SimCity DS in de winkel

Beleef SimCity onderweg met nieuwe mogelijkheden
exclusief op Nintendo DS

Schiphol-Rijk, 21 juni 2007 - Vanaf vandaag ligt SimCity(TM) DS van Electronic Arts (Nasdaq: ERTS) in de winkel. Dit is de langverwachte eerste SimCity-game die speciaal is ontwikkeld voor de Nintendo DS(TM). SimCity DS is de meest toegankelijke SimCity-game tot nu toe, dankzij de nieuwe besturing en de speltypen die gebruikmaken van de unieke functies van het Nintendo DS-systeem. Het spel is vanaf deze week verkrijgbaar in Noord-Amerika, Europa en Azië.

Met SimCity DS heb je de spanning van het bouwen en beheren van je stad letterlijk binnen handbereik. Je bouwt je stad helemaal met de stylus en je gebruikt het touchscreen als tekentafel. Om de paar minuten speel je een leuk minispel waarin je extra geld kunt verdienen om je stad uit te breiden. Het spel is dus ideaal voor onderweg. Als je nog niet bekend bent met de reeks, helpen de nieuwe adviseurs je tijdens de game. Ze houden je bezig, geven je nuttige tips over belastingtarieven en vertellen je hoe je je burgers tevreden kunt houden. De fan van het eerste uur kan in de vrijblijvende variant unieke steden bouwen met de stylus en zijn creativiteit de vrije loop laten.

"De game biedt alles waaraan de SimCity-reeks haar populariteit dankt, maar op een luchtige en laagdrempelige manier," aldus Takahiro Murakami, producent van Electronic Arts. "Een snelle gameplay was belangrijk voor SimCity op de Nintendo DS, omdat je onderweg snel even vijf minuten moet kunnen spelen. Tegelijkertijd moest de game zo meeslepend worden dat je de hele nacht doorspeelt. Met SimCity DS zijn we daarin goed geslaagd."

SimCity DS voor Nintendo DS heeft een PEGI-classificatie van 3+ meegekregen in Europa.

Productkenmerken:

Het is jouw stad - Kies één van de acht fictieve steden of sticht je eigen stad, geheel naar jouw wensen. Elke locatie heeft zo zijn charme dankzij de gevarieerde stadslandschappen, beroemde bouwwerken en boeiende personages.

Hou de touwtjes in handen - Het gebruiksvriendelijke ontwerp en de intuïtieve bediening zorgen ervoor dat het besturen van een stad van een leien dakje gaat. Je houdt de groei en ontwikkeling via het bovenste scherm in de gaten en voert je dagelijkse taken uit met de Nintendo DS-stylus en het touchscreen.

Hulp is nabij - Zelfs de meest begenadigde burgemeester kan wel eens wat hulp gebruiken. Gelukkig zijn je trouwe adviseurs altijd in de buurt met instructies en advies om je op weg te helpen. Het maakt niet uit in welke situatie je belandt of welke problemen je tegenkomt, je kunt altijd rekenen op hun humoristische tips en lessen.

Doe het op jouw manier - Om optimaal te genieten van SimCity(TM) DS kun je kiezen uit één van de twee speelstijlen. Als je met doelen speelt, moet je allerlei lastige uitdagingen oplossen. In de vrijblijvende variant loop je met alle plezier tegen de alledaagse problemen van een burgemeester aan.

Red onze stad! - Als een ramp dreigt, moet jij je stad en haar inwoners beschermen. Blus brandjes met de microfoon en jaag monsters weg met de Nintendo DS-stylus. Ben jij de held van de dag?

Exclusief in SimCity DS - Dankzij de vernieuwende gameplay biedt de game mogelijkheden voor nog meer plezier. Met de DS draadloze communicatie wissel je brieven uit met andere burgemeesters, speel je beroemde bouwwerken vrij en zet je een krul onder de nieuwste besluiten met de Nintendo DS-stylus.

Product Specificaties

Publisher: Electronic Arts
Developer: AKI/EAP Japan
Category: Simulation
Rating: ESRB-- "E"
PEGI-- "3+"

Over Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA) heeft zijn hoofdkwartier in Redwood City in Californië en is 's werelds meest vooraanstaande softwarebedrijf op het gebied van interactief entertainment. Het bedrijf, dat is opgericht in 1982, ontwikkelt, publiceert en distribueert interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en Internet. Electronic Arts brengt zijn producten op de markt onder vier merknamen: EA SPORTSTM, EATM, EA SPORTS BIGTM en POGOTM. In het fiscale jaar 2007 had EA een opbrengst van 3,09 miljard dollar en werden van 24 van zijn games meer dan een miljoen exemplaren verkocht. De homepage en gamesite van EA is www.electronicarts.nl.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, POGO en Boogie zijn gedeponeerde of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de VS en/of in andere landen. (TM), ® en DS zijn gedeponeerde handelsmerken van Nintendo. Alle andere gedeponeerde handelsmerken zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars.

Perscontact:

Robbert Minderhoud & Eline Bol
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
robbert@pridepr.nl / eline@pridepr.nl

Voor beeldmateriaal: www.pridepr.nl