Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

The Playing Circle - Nieuwe speeltuin voor creatie

Amsterdam, 21 juni 2007 - The Playing Circle is dé nieuwe speeltuin voor creatie en innovatie. Goede ideeën ontstaan eerder in een speelse en inspirerende ruimte dan in een vergaderzaal van een kantoor of hotel. The Playing Circle biedt daarom hoogwaardige ruimtes en de ideale omstandigheden voor brainstorms, vergaderingen en presentaties.

Geestdodende vergaderzalen
"Ken je dat? Een brainstormsessie, bedoeld voor creatie, in een geestdodende vergaderzaal van een hotel langs de A4. Compleet met koffiekannen, naambordjes en een beamer die niet werkt. Alsof je dan tot een ultiem idee komt?" aldus Maarten van Huijstee van the Playing Circle. Toch is daar tenminste één goed idee ontstaan: The Playing Circle. Meeting na meeting stoorde hij zich aan dezelfde dingen. Deze saaie vergaderzalen zijn dus de inspiratiebron geweest voor het ontstaan van The Playing Circle. Verandering van spijs doet eten
In een dagelijkse kantoorsituatie zijn de verhoudingen tussen de baas en zijn medewerkers duidelijk aanwezig. Daar verandert een brainstormsessie in een vergaderzaal niets aan. Mensen in een lagere functie durven tijdens een meeting vaak niet vrijuit te spreken. En dat is jammer, want juist door een brede input kom je tot meer en betere ideeën. Om iedereen op een gelijk niveau te tillen, is het goed om te ontsnappen naar een ruimte die voor alle aanwezigen nieuw en inspirerend is. De niet alledaagse omgeving zonder telefoon en e-mail is belangrijk. Verandering van spijs doet immers eten. Ook voor een co-creatie, waarbij de klant in het brainstormproces wordt betrokken, werkt een nieuwe ruimte goed.

Maximaal resultaat
Naast unieke locaties biedt The Playing Circle uitgebreide services en hoogstaande professionele ondersteuning. "Niets is ergerlijker dan haperende techniek, slechte catering of na twee dagen ontdekken dat eigenlijk niemand goede notities heeft gemaakt", aldus Maarten van Huijstee. The Playing Circle neemt dit soort werk uit handen, zodat de aanwezigen zich volledig kunnen concentreren op de inhoud van de sessie. IT support, notulering, catering, facilitators, creatieven; alles wordt in werking gesteld om het maximale resultaat uit de bijeenkomst te halen. The Playing Circle maakt hierbij gebruik van een creatief netwerk. Je kunt bijvoorbeeld denken aan succesvolle ondernemers die participeren in een brainstorm of professionals uit verschillende vakgebieden die een bijeenkomst op een inspirerende manier begeleiden. De vakkennis van deze mensen is van grote toegevoegde waarde voor iedere meeting.

Locatie
Het hoofdkantoor van The Playing Circle is gevestigd in de oude collegezaal van het Historisch Natuurkundig Laboratorium aan de Plantage Muidergracht in Amsterdam. In de voormalige collegezaal is een inspirerende ruimte gecreëerd die de historie van het gebouw laat spreken. Hier kunnen gasten net als de grote denkers Albert Einstein, Johannes Diderik van der Waals en Pieter Zeeman tot vernieuwende ideeën komen.

www.theplayingcircle.com