Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 21 juni

* MAN OVERLEDEN NA ONGEVAL
HILLEGERSBERG - Een 66-jarige man uit Rotterdam is woensdag overleden na een ongeval op de Kleiweg.
De 66-jarige fietser kwam ten val toen hij vermoedelijk een openslaande portier van een auto wilde ontwijken. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Erasmus MC waar hij later die avond overleed.
De bestuurder van de auto, een 70-jarige Rotterdammer, is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van dit ongeval.


* MAN OVERLEDEN NA AANRIJDING
ROTTERDAM-ZUID / BOTLEK - De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding waarbij een 46-jarige man uit Heemkskerk overleed. Rond kwart over negen 's ochtends kreeg de politie melding van een aanrijding. Een vrachtwagenchauffeur liep op een terrein op de Quebecstraat. Daar is hij vermoedelijk achter een vrachtwagen langsgelopen. Dit voertuig is naar achteren gereden en tegen het slachtoffer aangereden. De rijdende chauffeur had niets door van deze aanrijding is vervolgens doorgereden. De politie stelde een onderzoek in en achterhaalde de veroorzaker. De 44-jarige man uit Leidschendam is overgebracht naar een politiebureau waar hij door agenten werd opgevangen en verhoord.


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN OVERVAL WONING AAN

ROTTERDAM - Politiemensen van het district West arresteerden woensdagmiddag vier verdachten na een overval op een woning aan de Willem Buytewechstraat. Woensdag kort voor het middaguur drongen drie mannen en een vrouw de woning in en bedreigden de 54-jarige bewoonster. Tevens werd geweld tegen haar gebruikt. Een getuige meldde de overval waarna de politie direct ter plaatse ging. Door verschillende eenheden van de politie werd meteen een uitgebreid onderzoek in de omgeving ingesteld, wat leidde tot de aanhouding van de verdachten, een 20-jarige vrouw zonder vaste verblijfplaats en drie Rotterdammers van 19, 25 en 35 jaar oud. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN NA AUTO-INBRAAK AAN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster arresteerde donderdag in de vroege ochtenduren twee mannen na een inbraak in een auto op de Wildzang. Rond vier uur meldde een getuige dat in een auto geparkeerd aan de Wildzang werd ingebroken. Politiemensen stelden direct een onderzoek in en hielden, na een achtervolging te voet, twee mannen aan die aan het opgegeven signalement voldeden. Het tweetal, een 19-jarige Rotterdammer en een 20-jarige man zonder vaste verblijfplaats, werd voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau.