Veilig Amsterdam


Stadsdeel Slotervaart - Veilig Ondernemen op het Belgiëplein

21/06/2007 - Maandagavond 18 juni hebben Paulus de Wilt, portefeuillehouder Economische Zaken, brandweercommandant Erik van der Water en Hoofdbedrijfschap Detailhandel Maarten Duijn, de handtekeningen gezet onder de Intentieverklaring voor het Keurmerk Veilig Ondernemen op het Belgiëplein.

Ondertekening is officiële start van het traject De ondertekening van de intentieverklaring vond plaats in aanwezigheid van de winkeliers van het Belgiëplein en markeert de officiële start van het traject. Alle betrokken partijen spreken zich uit voor de samenwerking en zetten zich in om van het traject een succes te maken. Uiteindelijke doel is om het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen voor het plein te behalen. Aanleiding van het traject is de overval op twee geldlopers bij de Bruna, augustus vorig jaar, die toen zeer zware verbrandingen opliepen.

Acties
In nauw overleg met ondernemers, bewoners en klanten wordt de veiligheidssituatie van het plein in kaart gebracht. Verder wordt een lijst met actiepunten en maatregelen opgesteld, en vervolgens uitgevoerd, die de veiligheid op het plein moet vergroten. Paulus de Wilt: Dat alle partijen hierin samen één blok vormen zal leiden tot meer veiligheid.

Kijk ook bij

> Veilig ondernemen »
> Slotervaart »