Ingezonden persbericht


Persbericht

|Datum|:|21 juni 2007                                                    |
|Titel|:|Gerda Verburg legt eerste steen nieuw kantoor KNHS              |
Gerda Verburg legt eerste steen nieuw kantoor KNHS

ERMELO (KNHS) - Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft vanochtend in aanwezigheid van vele genodigden de eerste steen gelegd van de nieuwe kantooraccommodatie van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) in Ermelo. Gerda Verburg heeft een sterke band met de KNHS, want tot haar aantreden als minister maakte Verburg deel uit van het KNHS Bestuur.

Tijdens de eerste steenlegging onderstreepte minister Verburg dat de KNHS een dynamische historie heeft gehad, maar ook voor de toekomst nog vele nieuwe uitdagingen heeft. Ze noemde hierbij de ontwikkeling van een dierziektenagenda, de rol van het paard in het landschap en de rol van het paard in de samenleving. Door bundeling van krachten binnen de hele paardensector en samen in overleg te gaan met de overheid over deze zaken, kunnen de paardensport en de paardensector hun positie verder versterken. "Ik ben graag de komende jaren uw partner in Den Haag en Brussel", liet Gerda Verburg weten.

Martien van den Heuvel, voorzitter van de KNHS, zei dat de eerste, of liever de belangrijkste steen, het gebouw markeert, maar ook de ontwikkeling van de KNHS. Bovendien markeert het leggen van deze steen door minister Verburg de samenwerking met het ministerie van LNV. In haar functie als bestuurslid van de KNHS stond Verburg destijds mede aan de wieg van de besluitvorming die tot deze nieuwbouw heeft geleid. Als aandenken kreeg Minister Verburg de zilveren troffel overhandigd waarmee de eerste steen werd gelegd.

In 2002 ontstond uit een fusie van 16 verschillende organisaties de KNHS en werd het voormalig centrum van de KNF (één van de zestien fusiepartners) de hoofdvestiging van de nieuwe hippische sportfederatie. Dit betekende dat er nieuwe werk- en vergaderruimtes moesten worden gecreëerd, mede omdat het aantal werknemers van de nieuwe KNHS een veelvoud bedroeg van het aantal werknemers van de voormalige KNF. Vanaf 2002 tot en met heden is een deel van de medewerkers van de KNHS gesitueerd in tijdelijke portocabins.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd door bouwbedrijf Kosters BV uit Ermelo. De KNHS is blij de opdracht te hebben kunnen geven aan een bedrijf uit de directe omgeving van het KNHS-centrum. De bouw verloopt exact op schema en de verwachting is dat het nieuwe kantoor, dat aan de voorzijde van de Prins Willem Alexanderhal verrijst, in november zal worden opgeleverd. De nieuwbouw telt drie verdiepingen. De KNHS krijgt een andere hoofdingang die wordt gesitueerd in het nieuwe kantoorcomplex. De portocabins worden verwijderd, maar de oude kantoorruimten aan de voorzijde van de Koningin Beatrixhal blijven in gebruik.

De Rabobank is sinds januari 2002 hoofdsponsor van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Het Rabo Talentenplan vormt de rode draad. Dit talentontwikkelings-project is erop gericht jonge talenten in een vroeg stadium te ontdekken en vervolgens structurele en professionele begeleiding te bieden. Verder omvat de sponsoring de Rabo Ranking en de senioren teams, onder het motto: "Top en Talent". Meer info over de Rabobank en sponsoring vindt u op www.rabobank.nl.

KNHS Mediavoorlichting, Christa van Duin, Postbus 3040, 3850 CA ERMELO, Tel: +31 577 408 296 , Fax: +31 577 408 239, www.knhs.nl, mediavoorlichting@knhs.nl


---- --