Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 juni 2007

Bromfietsster gewond na aanrijding

Almelo

Een 57-jarige bromfietsster uit Almelo is op woensdag 20 juni gewond geraakt nadat zij door een automobilist werd aangereden op de Henriette Roland Holstlaan in Almelo.

Omstreeks 08.30 uur reed de 57-jarige op het fietspad parallel aan de Henriette Roland Holstlaan. Een 40-jarige automobilist uit Almelo reed op dat moment weg vanaf een tankstation gelegen aan de voorrangsweg en wilde de Henriette Roland Holstlaan oprijden.Hij verleende hierbij geen voorrang aan de, voor hem van links komende, bromfietsster die op het kruisende fietspad reed. Bij de aanrijding die ontstond moest de 57-jarige Almelose met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Almelo gebracht worden. Tegen de 40-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-080752)

Hengeloer wilde met valse Openbaar Vervoerkaart reizen

Hengelo

Op woensdag 20 juni heeft de politie een 26-jarige Hengeloer aangehouden nadat hij omstreeks 23.00 uur wilde reizen met een valse Openbaar Vervoerkaart.

Medewerkers van de NS controleerden omstreeks 23.00 uur in de stationshal in Hengelo de OV kaart van de 26-jarige. Omdat bleek dat de kaart vals was, wilden de medewerkers de man aanhouden. De 26-jarige wist zich hieraan te onttrekken, griste de OV kaart uit de handen van de controleur en rende hard in de richting van de achterzijde van het station. Met behulp van een burger konden agenten de Hengeloer ter hoogte van de Europatunnel in Hengelo aanhouden. De OV kaart, welke hij tijdens zijn vlucht in de bosjes had gegooid, werd tevens teruggevonden. Op het politiebureau werd hij gehoord over het in bezit hebben van een valse OV kaart. Dit proces-verbaal werd overgedragen naar de spoorwegpolitie die de zaak verder behandeld. (07-081183)

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Haaksbergen

Het rijbewijs van een 30-jarige automobilist uit Enschede is op donderdag 21 juni ingevorderd nadat hij op de Enschedestraat in Haaksbergen werd aangehouden voor het rijden onder invloed.

Agenten lieten de 30-jarige automobilist op de Enschedesestraat stoppen omdat zijn rijgedrag de aandacht trok. Toen de agenten de Enschedeër aanspraken roken zij een alcohollucht bij de man. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 1,71 promille bij het afleggen van de ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-081217)

Verdachte aangehouden na onderzoek woningbrand

Enschede

Een 37-jarige Enschedeër is na een onderzoek op woensdag 20 juni aangehouden voor brandstichting. Hij wordt ervan verdacht op 17 juni j.l. brand te hebben gesticht in zijn woning aan de Fazantstraat in Enschede.

Op 17 juni ontstond er omstreeks 16.00 uur brand in een woning aan de Fazantstraat. Hierbij ontstond een enorme rookontwikkeling en de bewoners moesten geëvacueerd worden.Na het blussen bleek de woning totaal en een bovenliggende woning gedeeltelijk uitgebrand. Door de politie werd een onderzoek gestart omdat brandstichting niet kon worden uitgesloten. Naar aanleiding van een daarna ingesteld onderzoek werd met toestemming van de officier van justitie de 37-jarige woensdag 20 juni aangehouden.Voor verder onderzoek is de verdachte in verzekering gesteld. (07-079402)

Politie houdt gordelcontrole

Hengelo

Op woensdagmiddag 20 juni heeft de politie in het kader van de verkeersveiligheid een gordelcontrole gehouden aan de Vosboerweg en het Industrieplein in Hengelo.

Er werden 28 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Deze mensen krijgen een acceptgirokaart thuisgestuurd. (07-081043)

Nancy Hanterink: 053-4555588

---- --