Politie Gelderland-Zuid

Graffittispuiters aangehouden

Oosterhout, 21-06-2007 o In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 juni is op verschillende plaatsen in Oosterhout graffiti gespoten. Na onderzoek heeft de politie vier verdachten aangehouden. Zij hebben de vernielingen bekend.

De verdachten bekenden dat zij graffiti hadden gespoten rond voorzieningenhart de Klif, nabijgelegen speeltoestellen, geparkeerde voertuigen, een transformatorhuisje aan de Fruitlaan en de bushalte op de hoek van de Fruitlaan en de Groenestraat. De daders zijn allen minderjarig: een 16-jarige jongen uit Oosterhout, een 17-jarige jongen uit Beuningen en een 17-jarige jongen uit Bemmel.

Zeven slachtoffers deden aangifte van vernieling.

Na overleg met de wijkraad en wijkmanager publiceerde de politie een getuigenoproep in de wijkkrant van de Waalsprong. Ook werd uitgebreid buurtonderzoek gedaan. De gemeente informeerde de inwoners van Oosterhout per brief en vroeg getuigen en slachtoffers zich te melden. Uiteindelijk kreeg de politie via verschillende bronnen de naam van een van de verdachten te horen. Hij meldde zich, samen met de andere verdachten, op het politiebureau.

De verdachten zijn na verhoor heengezonden. De officier van justitie zal hun straf bepalen. (11)

Laatst gewijzigd 21-06-2007 13:41 | © Politie Gelderland-Zuid |