PNL beloont journalistieke kwaliteit met persprijs

21.06.2007 / 13:54 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Platform nederl. luchtvaart

Platform nederl. luchtvaart

http://www.pnl.nl/

Het Platform Nederlandse Luchtvaart (PNL) zal tijdens het jaarlijkse Schipholdiner (dit jaar op maandag 8 oktober) voor de vierde maal de PNL-persprijs in de vorm van een zilveren 'vouwvliegtuigje' met gravure uitreiken. Met de prijs stimuleert, herkent én erkent het PNL journalistieke kwaliteit, in het bijzonder die over luchtvaartgerelateerde onderwerpen.

De media spelen een zeer belangrijke rol in de beeldvorming over de luchtvaart in Nederland. Zij hebben daardoor directe invloed op het politiek-maatschappelijk draagvlak voor luchtvaart en op het uiteindelijke luchtvaartbeleid. Objectieve, complete en vooral begrijpelijke informatie is derhalve onmisbaar. Niet alleen als het gaat om de luchtvaartdiscussie op politiek niveau, maar zeker ook in het licht van de beeldvorming op publiek niveau.

De persprijs sluit goed aan bij het doel van het PNL om feiten en informatie over luchtvaart op een begrijpelijke en toegankelijke manier beschikbaar te maken voor politici, beleidsmakers en de Nederlandse burger.

De juryvoorzitter van de PNL-persprijs is Joop Daalmeijer, hoofdredacteur bij de Wereldomroep en voorzitter van de Vereniging van Journalisten. Overige juryleden zijn Hankie van Baasbank (algemeen directeur Kamer van Koophandel Amsterdam), Roland Wondolleck (algemeen directeur Rotterdam Airport Holding BV) en Jan Cocheret (vice-voorzitter PNL).

In 2004 en 2005 werd de persprijs door toenmalig staatssecretaris van V&W Melanie Schultz van Haegen uitgereikt aan respectievelijk Arnold Burlage (Telegraaf) en Alexander Bakker (AD/Rotterdams Dagblad). Vorig jaar ontving Arjen Schreuder van NRC Handelsblad de prijs uit handen van minister van V&W Karla Peijs.

Journalisten/auteurs kunnen hun artikelen nog tot 1 augustus 2007 naar het PNL sturen. Ook anderen kunnen een journalist/auteur/artikel nomineren. Om in aanmerking te komen voor de onderscheiding dient het artikel in tenminste één publicatie te zijn verschenen en wel in de 24 maanden voorafgaande aan 1 augustus 2007. Nominatie is gelimiteerd tot Nederlandstalige en voor een breed publiek toegankelijke artikelen. De artikelen moeten de luchtvaart in Nederland - in de meest ruime zin van het woord - tot onderwerp hebben en ingaan op beleidspolitieke, maatschappelijke of zakelijk-commerciële kwesties. 'Advertorials' zijn uitgesloten van deelname.

Het volledige reglement is op te vragen bij het PNL.

Meer informatie en adres:

PNL
Mike Heijstee
Schiphol 1928-gebouw
Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad

Tel. 0320 - 284234
Fax 0320 - 288125
e-mail: info@pnl.nl