Provincie Drenthe

Aantal aanmeldingen bijna verdubbeld! - Ruim 120 aanmeldingen voor Drentse vrijwilligersprijs
21 Jun 2007

Voor de Drentse vrijwilligersprijs `Hét Compliment voor Drentse vrijwilligers' zijn ruim 120 projecten ingediend. Dat is bijna het dubbele van het aantal inzendingen tijdens de vorige editie van de vrijwilligersprijs in 2005. De inzendingen zijn ook ditmaal zeer divers en lopen uiteen van veteranenorganisaties en welzijnsorganisaties tot dorpsverenigingen en kerken. Uit alle inzendingen kiest een jury vijf genomineerde projecten. Begin september wordt bekendgemaakt welke projecten dit zijn. Eind november worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een groots opgezette feestavond.

Bij de beoordeling let de jury vooral op de inzet van de vrijwilligers en het belang van de activiteit voor de samenleving. Ook kijkt zij of het project een voorbeeldfunctie kan hebben, hoeveel geld het kost en wat het oplevert. De jury bestaat onder andere uit Frans Boermans, voorzitter Kamer van Koophandel Drenthe (tevens algemeen directeur IDée ICT), Mw. Ingrid van Leeuwen, directeur Zorgbelang Drenthe, Mw. Gea Timmer-Rijkeboer, wethouder gemeente Westerveld en Lucas Otten, voorzitter buurtbus Hijken, winnaar Vrijwillgersprijs 2003.

Nadat de jury vijf projecten genomineerd heeft nemen vijf prominente Drenten één van de projecten onder hun hoede om deze in november te bezoeken en promoten. Aan de Vrijwilligersprijs is een bedrag van 5.000 euro verbonden. Daarnaast is er de NAM-publieksprijs, ter waarde van 2.500 euro.

Met de Drentse vrijwilligersprijs toont de provincie Drenthe haar waardering voor alle vrijwilligers die dagelijks op allerlei terreinen actief zijn. De prijs is bestemd voor organisaties, instellingen, projecten of groepen vrijwilligers die nu al actief zijn en die het verdienen om eens extra in het zonnetje gezet te worden.

Meer informatie
Meer informatie over de Vrijwilligersprijs is te vinden op de website van de provincie Drenthe, www.drenthe.nl. De uitvoering van de prijs en de organisatie van de uitreiking is in handen van STAMM, telefoon (0592) 39 44 00.
Content Management Powered by CuteNews

* Archief persberichten en nieuwsberichten (2005 en ouder)