Open Universiteit reikt vandaag zeven Scriptieprijzen 2007 uit

21.06.2007 / 14:22 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Open universiteit nederland

Open universiteit nederland

http://www.ou.nl

Open Universiteit reikt vandaag de zeven Scriptieprijzen 2007 uit

Vandaag, 21 juni 2007, reikt de Open Universiteit Nederland zeven scriptieprijzen uit. Per faculteit is er één winnaar, diegene met de interessantste dan wel opvallendste scriptie van het afgelopen academisch jaar. De prijsuitreikingen vinden plaats tijdens de Opening academisch jaar 2007-2008, vanaf 20.30 uur, in het studiecentrum in Den Haag. Het is voor het eerst dat de Open Universiteit dergelijke scriptieprijzen uitreikt.

Scriptieprijswinnaars
De zeven winnaars zijn gekozen uit de ruim 600 studenten die in het studiejaar 2006-2007 hun wo-diploma behaalden aan de Open Universiteit. Een bijzondere prestatie, vooral omdat de studenten van de Open Universiteit vaak studeren naast een baan, zorg voor een gezin of andere drukke werkzaamheden. De scriptieprijswinnaars zijn:

Informatica
Marianne van Loon-Velthoven, uit 's-Hertogenbosch
'Understanding the value of the Internet for banks and insurance companies'

Psychologie
Monique Bijker, uit Lisse
'Effectmeting van onderzoeksonderwijs bij psychologiestudenten in afstandsonderwijs; effecten op motivaties, attitude, leerstrategieën en kennis'

Cultuurwetenschappen
Elly de Leeuw-Hilberts, uit Rijnsburg
'Willem van der Vorm 1873-1957: Een boegbeeld belicht...'

Onderwijswetenschappen
Kim de Jong-van Zoest, uit Vught
'Stimuleren van ontdekkend leren met behulp van proceswerkbladen: effecten op taakprestaties'

Rechtswetenschappen
Jolande van Cooten, uit Vught
'Geuren, kleuren en klanken als merk'

Natuurwetenschappen
Jurgen Loones, uit Poperinge (België)
'De rode bosmier in Vlaanderen: voorkomen, bedreiging en herstelmaatregelen'

Managementwetenschappen
Boudewijn Revis, uit Den Haag
'De doorzettingsmacht doorzetten? Een ex-ante evaluatie van verkorte besluitvormingsprocessen op nationaal niveau bij terroristische dreiging.'

Opening academisch jaar
De uitreiking van de Scriptieprijzen 2007 is onderdeel van het programma van de viering van de Opening academisch jaar 2007-2008. De Open Universiteit is de enige universiteit in Nederland waar studenten op elk moment van het jaar met hun studie kunnen starten. Het openen van een academisch jaar kan dus elke dag gevierd worden. Wij hebben ervoor gekozen de start van het studiejaar 2007-2008 te vieren op een bijzondere datum, namelijk op de langste dag en kortste nacht van het jaar: donderdag 21 juni 2007. Tijdens de Studienacht.nl in studiecentrum Den Haag (Lange Houtstraat 11) bieden wij onze studenten en relaties een gevarieerd 'kijk-luister-doe'-programma.

Open Universiteit
De Open Universiteit verzorgt als enige universiteit in Nederland hoger afstandsonderwijs. Het concept van begeleide zelfstudie, met een onderwijsprogramma dat modulair is opgebouwd, en volledig in het bachelor-master systeem wordt aangeboden, blijkt bij studenten goed te scoren. Het onderwijsmateriaal van de universiteit wordt als beste gewaardeerd, zowel op inhoud als op studeerbaarheid.

Noot voor de media
Heeft u vragen of wilt u de scriptieprijsuitreikingen bijwonen, dan kunt u contact opnemen met Miranda de Kort, woordvoerder van de Open Universiteit Nederland, e-mail miranda.dekort@ou.nl of tel 06-53648883.
Meer informatie over de Open Universiteit Nederland vindt u op www.ou.nl en het programma van de Opening academisch jaar kunt u lezen op www.studienacht.nl