Gemeente Gilze en Rijen

Gemeente ruimde fietsen op NS-station Gilze-Rijen

Op 20 juni heeft de gemeente Gilze en Rijen samen met de politie en de Nederlandse Spoorwegen (NS) verkeerd gestalde fietsen verwijderd bij de fietsenstalling op het station. Ook fietswrakken werden afgevoerd tijdens de actie.

In totaal voerde de gemeente negenentwintig verkeerd gestalde fietsen en elf fietswrakken af.

De gemeente hield deze actie omdat (brom)fietsers hun rijwiel steeds vaker her en der rond het station neerzetten en niet in de fietsenstalling. Dat oogt rommelig en levert bovendien onveilige situaties op.

Fietseigenaren kunnen zich melden bij de Gemeentebalie om hun fiets terug te krijgen.

De Gemeentebalie is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur, op donderdag van 8.30 uur tot 19.00 uur. Voordat de eigenaar zijn fiets terug krijgt, moet hij aan de Gemeentebalie 22,50 euro verwijderingskosten en 7,50 euro per etmaal betalen voor de opslag van de fiets op de Gemeentewerf.

Sinds de nieuwbouw van de stationsfietsenstalling in 2005 heeft het handhaven van stallingregels voortdurend de aandacht van de gemeente. Gilze en Rijen werkt hierbij nauw samen met de Nederlandse Spoorwegen (NS Poort) en de politie. In februari 2007 is er nog een actie geweest waarbij 72 fietswrakken uit de stalling zijn verwijderd.