Brilliance BS6 haalt tussen 1 en 2 sterren op NCAP- Crashtest

21.06.2007 / 15:12 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Trimedia

Trimedia

Brilliance BS6 haalt tussen 1 en 2 sterren op NCAP- Crashtest

21 juni 2007

ADAC heeft de resultaten bekendgemaakt van de NCAP-crashtest van de in China geassembleerde Japans/Duitse luxewagen Brilliance BS6, sinds zaterdag 16 juni exclusief via Cardoen verkrijgbaar op de Belgische markt. De Brilliance BS6 behaalde op de crashtest tussen 1 en 2 sterren. Met die NCAP- score is de Brilliance BS6 veiliger dan 50 procent van de voertuigen die momenteel op de Belgische wegen rondrijden.

De Brilliance BS6, de Japans/Duitse luxewagen geassembleerd in China die sinds vorige zaterdag ook in België verkrijgbaar is, heeft op de NCAP-crashtest tussen 1 en 2 sterren behaald. Dit resultaat is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Chrysler Voyager, en opmerkelijk beter dan de Chinese Landwind, die geen enkele ster kreeg.

De score van 1 à 2 sterren is conform de verwachtingen, aangezien de Brilliance BS6 wel over twee airbags en ABS beschikt, maar niet over zijdelingse airbags of ESP. Met deze score is de Brilliance BS6 trouwens veiliger dan 50 procent van de voertuigen die momenteel op onze Belgische wegen rondrijden.

Brilliance en ADAC hebben bovendien op 18 juni 2007 een overeenkomst getekend om de veiligheid van de Brilliance BS6 te verhogen. Karel Cardoen van Cardoen, exclusieve verdeler voor de Belgische markt, bevestigt deze intentie ook van zijn kant: 'Cardoen vindt veiligheid erg belangrijk en zal, waar mogelijk, de nodige initiatieven nemen'.

De NCAP-crashtest is overigens veel strenger dan de crashtest voor homologatie in de Europese Unie. Dit resultaat heeft dus geen gevolgen voor de Europese homologatieprocedure van de Brilliance BS6.

'We hebben momenteel nog geen concrete plannen om in Nederland te starten met de verkoop van de Brilliance BS6. België is voor ons een belangrijke testmarkt. We zullen eerst de verkoop van de wagen in België evalueren en op basis daarvan bepalen of, hoe en wanneer we in Nederland de Brilliance BS6 op de markt zullen brengen.'

Voor meer informatie kan de pers steeds terecht bij:

- Karel Cardoen, Cardoen, op het nummer 03/870 75 25 of via K.Cardoen@cardoen.be
- Liesbeth Rogiers op het nummer 02/713 09 01 of via lrogiers@trimedia.be